File 114 : kes budak perempuan masuk sekolah lelaki ==

Assalamualaikum...

hey guys .

Df rindu gile kat blog Df ni.
takda update.
dah bersarang dah . ade nampak tak?

okay okay. sekarang kita merujuk kepada kes cemas ini pulak.
korang pernah dengar berita budak perempuan masuk sekolah budak lelaki?
tak pernah ye?

ini mesti tak menonton television kan?
okaylah Df dapat pampasan nak cerita kes ni.

cer tengok gambar di bawah

Hanakimi versi JAPAN

hanakimi versi KOREA

hanakimi versi TAIWAN

hahaha. Df dah habis dah tengok cerita ini.
yang menjadi pilihan hati Df ialah
 VERSI JAPAN sebab JAPAN 
 banyak cerita tentang sahabat berbanding cinta.
 
kalau KOREA pulak Df suka dari segi romantiknya 
ada MINHO SHINEE hahaha
 
and versi taiwan Df kurang sikit tapi ada yang kata versi taiwan ikut cerita sebenar
hana kimi manga :D
So Df banyak menghabiskan cuti sem ni dengan menonton cerita
So, sesiapa yang belum tengok. jomlah USHA ;D

selamat menonton

::: DF dah jadi CHEF kat rumah :P jeles?
 




 

33 comments:

Fyna Ahmad said...

hye dear df.. lama tak dengar cite ^_^

teha said...

yg jepun punye laa paling syokk ! hee :)

Tinta Lana said...

Salam.

Fiqaaaaa! hehehe

Secara peribadi, lana suka versi Jepun, sbbnya fiqa pun dah sebut. Nilai motivasi lagi trasa bila tgk versi jepun.

Versi korea best sebab banyk muka hensem :D ahahaha

Yg taiwan punya lom tgk lagi.

Sarah Mohd Saleh said...

Kemain die layan cite jepun koreang. Eh cntek laaa header tu siap liplap,ajar lahhh akak buat, tak pon tlg wat lip lap kat header akak.heh

Azwar Syuhada said...

Hai DF!! Lama tak singgah sini.. Azwa suka tengok Hanakimi yang versi Jepun.. >_<

Zakaria's daughter said...

hanakimi nih, yang the beautiful you keh versi korea? hiuhiuhiu. takminat jepun sb takhemsem. kahkah bai

Cik Pensil said...

wahh. dah jadi cheff :D bagus2

Tia Fatihah said...

haa, ni berapa lama tak update ni? :P

Iha Zaliza said...

mmg x nafikan versi jepun best.. tapi iha selalu tgk versi taiwan.. even x berapa suka cerita cina tapi hanakimi taiwan pon best jgk :D

Yumida Huda said...

jarang tgk citer japan..kat tv pun jarang siarkan kan..slalu drama indon jer lebih..baik ambik dri negara lain2..blg gak bljar bahasa asing nih

Syafiqah Othman said...

waa dah tengok semua ke?? piqah semua tengok sikit2 jee. tak habis. hahah . nanti la kot nak tengok habis2 smua. hee^^

Mime MF said...

oh cite ni..penah tgk adik sy tgk cite ni..tak silap yg versi taiwan..

Nadratul Syazwana said...

Hanakimi semua version nad takpernah tengok haha :P

Cik Yaya said...

salam..
heeiii citer ni!!ingattt....
mmg suka sgt dulu2 tgok citer ni..mmg xpernh miss dulu..zaman budak2..rindu giler la..suka versi japan ^,^

Azri Othman said...

Pernah layan hanakimi yg jepun je.. baru harini tahu yg rupenya ada versi lain jugak..

kopi pasta said...

suka yg korea itupun sbb actress, sulli. tp rugi, minho tu kaku sket dia punya lakonan

Hanamiko Sakura said...

suka jepun sebab lawak. hahaha!! xD

Zaza said...

wah fiqa..ini first time tahu ade cerita ini..hehe

dya bunga said...

dya xpernah tgk lgi..hehehe..japan ke korea ke taiwan ke semua xpernah tgk lagi

Cik Kay Jue said...

hm.. macam menarik la.. df tgk kat mana cerita ni?

Syamira Yahya said...

ok da tengok tiga2 version . sama macam DF suke japan punye ^^

Nurulee said...

okay. lepas spm baru tgk. ha ha ha ha.

-meeSUPERGIRL- said...

minat naw jepun niiii .. hehe

btw cantik blog skg yee hihi

aisya said...

tak tau kenapa tak minat. dulu member2 memang gila dengan cerita hanakimi ni. tapi tak pernah terjebak pun. hehe

shasha yacob said...

haii kak df, lama tak menjenguk ke sini. rinduuu uiii. hihi . cerita yang part korea tu, pernah tgk tapi xhabis. tapi macam best je, unik kot . hihi

fadh leyanie said...

korea ,japan,indonesia,omputih, 4 versi ni dh tgk,taiwan tak lg..hihi :D

jaakechik said...

SRONOK LAYAN CITER KOREA, TAIWAN YER... hihi... k.jaa pulak skang ni jarang ada masa nk tgk tv, sbb tgh final exam ni...heeee!

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.952
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

ana fatihah said...

header barulaa..hensem je shinichi tu :)
saya pun dah tengok,versi Jepun jugak.hehe

Cikgu Ma said...

akak x sempat lg tgk hanakimi versi korea tu...

ada ost jer...haha

tp versi japan mmg dlm koleksi la..

ANNA MARIANA said...

nanti boleh masakan untuk anna ek?

aisya said...

dah agak dah, ni mesti kes tengok cerita. hehe

p/s : fiqa masak ape tu? Jgn lupe pos sikit eh.. :P

bella luna said...

simple and brutall blog =)
entry khas untuk fiqa
http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2013/12/conan-2657-fiqa.html