File 113 : kes Df MC

Assalamualaikum :D

hai semua? apa khabar?

Df kat sini sihat sihat je.
#ktakdeorgtanye =="

btw Df minta maaf ye sebab dah lama tak BW .
Df bukan apa.
Df busy kott.
buat tu buat ni.
tapi Df dah minta izin dengan SYArikat Bloggeer
amik MC sampai cuti Sem 
hahaha.
bolehkan?

Korang. Df kan memang paling pantang betul kes "ini"

Kes ni pasal orang belajar sivik ke tak.
walaupuun Df ni pemalas gila time kelas sivik
tetapi Df masih punya perasaan hormat orang yg dulu
"first come first serve"

Df sejak kebelakangan ni Df naik bas nak pergi ke kelas.

So memang muka ni lah yang paling awal duduk tercongok tunggu bas.
tetiba ada hamba Allah ni dengan muka "cantik" dia
potong waa punya barisan.

Df memang benganglah.tapi masih boleh di control.
lepas tu.time bas sampai je
orang yang last dengan kuasa besarnya jadi orang FIRST masuk bas. 

sampai Df kata spontan
" harap ada otak pandai tapi sivik langsung takda. "
 "harap je masuk U tapi otak akal pun takde "

begitulah sketsa Df di perhentian bas.
okaylah tatata see U later. :P

:: budak tu dah FAME gilee untunglaahhhh

30 comments:

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Sally Yatiey said...

Biasalah tu Fiqa, geram betul dengan jenis manusia yang macam tu ;) hee

نورعيم said...

hahah berani betul eh sound org ni.

Cikgu Ma said...

sabar df..hehehe...akak pon skrg malas nk ngadap blog..hehehe...jujur kan ^_^

Dakara said...

sembur je depan depan biar dia tahu, mana aci potong potong barisan ni!! *emosi pulak, hehee :D

michelle De hunny said...

sabo jela.. :D

yg penting hati2 ^^

Cik Pensil said...

lahh.. haha .. sabau je lah :D

ana fatihah said...

Ops,kan dah kena sound tu..huhu
sabor ye cik Fiqa..hehe.manusia ni memang pelik2 sikit perangainye :)

miz ruha said...

pernah juga terjadi cam tu... punyalah awal kita sampai nak tunggu bas... alih2 potong Q... memang bengang...

Tinta Lana said...

Salam.

Tergelak akk bca tau,hahahaha

Benda ni biasa berlaku..akk time study dulu pun camni juga.

Mula2 memang bengang, lama2 dah bleh terima.. bab tunggu bas, kena guna bijak kita juga fiqa ^_^

Hanamiko Sakura said...

haha, sabar je yang mampu.. kalau saya sure biarkan.. almaklumlah.. budak baik.. hehe XD *kononnyer la.. haha*

CikMunBlogger said...

kena buat cara baru nie . ambik no sebelum naik bas . hehe

cweet pinky said...

hahaha , DF , dah lame CP tak dtg sini , hehehe ~ DF pe kabor , lame tak dgr citer , lame gak ek DF menyepi :D

ala , kalaw CP pown , memg kena sound free jer dak camtuh ~

Momo said...

apa kata ko bawak ridsect ko sembur org tu..confirm die tak naik dah bas tuu..hahahaha.

aku HaniAsyira said...

kalau sy.. mungkin buat muka kot.. tp nak sound direct tu tgk lah kalau xthn sgt..

Sarah Mohd Saleh said...

bagi pelempang jek org cemtu...bbulu2 rsenyerrrr

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

tirahzairi said...

sabo jelah k

Ratu Lissa said...

Tak suka orang macam tu. First come first serve lah. Sembur je orang cam tu..

michelle De hunny said...

toink toink mana entri terbaru ni?
hehe :D

koniciwa ^^

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Nadratul Syazwana said...

wew~ nad pun dah nak cuti sem hehe. Tp final ni ==" peninggg

fadh leyanie said...

spesis manusia yg suka memotong patut diberi kesedaran,kita pnat2 tunggu snang2 nk potong..tak boleh kecuali emergncy case..:D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Cik Kay Jue said...

biasa la tu.. org bukan nak pk kita... kite jer pk org.. huhu

Cik Kay Jue said...

biasa la tu.. org bukan nak pk kita... kite jer pk org.. huhu

Syafiqah Othman said...

ololoo dia busy yerr huhuh .. busy2 jugak yee. ksihatan jgan lupa jaga . eheh :)

dya bunga said...

bkn df je amik mc dya pun apply mc jgk..hahahah

shasha yacob said...

xda budi bahsa betuiii. memnag dah banyak kali berlaku sedemikian. hihi