KEs I have been proposed and im engaged

ASSALAMUALAIKUM...

konnichiwa minna-san,
hey awak,
" I HAVE BEEN PROPOSED AND IM ENGAGED "

Semalam DF dilamar oleh seseorang tepat pukul 12 tengahmalam.
dia kata dia nak kahwin dengan DF.
walaupun dia melamar saya tak seperti video yang sweet gitu.
tapi dia cakap
"sudikah awak menerima saya sebagai isteri saya yang sah ?"
dia try speaking japan dengan Df.

sweet sangat dia ^^
yela.mana Df paham sangat bahasa jepun.
now, Df dah terima lamaran dia.
wohoo. jangan jeles ye abg hensem :D

okay. sekarang Df nak jemput awak semua datang ke majlis perkahwinan kami
Tarikh : 5 julai 2012
Tempat : tengok peta


Now, awak dah tahukan siapa yang melamar ? :D

Gambar saya dengan bakal saya :P lalalala

okay to Syamira


maaflah tak jadi. :(



sorry buruk


gomen ne :(
buruk gilakan ?
tak macam lukisan HAruna Hana dan Cex Ah
Dua orang ni cantik cantik dan pandai melukis.
okay serius Df punya buruk dan malu nak bagi tengok!

okay dah habis bab 2. now bab 3
Df tengok sekarang ni dan bulan ni
betul betul demam kepialu Detektif conan tropioka.
sebab dah semua lukis gambar bakal suami Df.
tak sangka. Bakal suami Df sangat-sangat FAME ye. hahaha
okay kak miera jangan jeles okay.

Now bab 4
:: DF hanya bermimpi je malam tadi okay. tentang perkahwinan Df dengan Shinichi.

Now bab 5
Sharafuddin, are you jealous now? haha

Arigatou !


35 comments:

gadismanja said...

haha ,, ade2 je ,,,

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Detective Fiqa said...

Gadis : hahaha :D

Shar : lalalala jeles ye? hahahaha
hehe yes yes tu lahh suprise :D hahaha
sorry laa buruk ><

Cik Kay Jue said...

adush... bikin gempak saja df ni.. hehe..

Kuchiki EnnaMoon said...

conan ngan shinichi ambik lah, tapi ITACHI jangan ambik!!!!

hua hua hua T_T

Drakula Comel said...

bru dilamar da kecoh..miera da kawen pn dgn shinichi tu..ahaha

Haruno Hana 하나 said...

dah comel la lukisan tu :D hehe~ lawa DF lukis.. ^_^

Syamira Yahya said...

df ni wat sasprn je. .
sye pk btol2 dilamar. .hehe

eh nsem shinichi sye tu. .haha ^^

Ratu Lissa said...

lorh , nk klik gmba tp x boleh . x nmpk :'(

aalia shahira said...

daku yang terjeles.hehehe

NUR SABRINA FIRZANAH said...

waaa , tapi gamabr yang akak lukis cantik ahh , jadi :)

aku HaniAsyira said...

baru betul2 nak pegi ni..

MissFiezahDoitsu said...

nak kena LAMAR gak :'/ kekeke :p

Lynn Analya said...

aduh... ingat betul2 tadi.. baru nak congrats.. hehe.. cantik2 lukisan tu.. pandai lukis.. lukis gambar sy pulak.. hehe ;)

{。◕◡◕。}JC AWESOME{。◕◡◕。} said...

wah pic tu nampak betul-betul cm conan

aisya said...

dgn shinichi pun boleh.. hehe

Fyeda QaiQayyirah said...

sy jeal0us tgk lukisn tu ,, sy beli blh ka?? ehehe

Sarah Mohd Saleh said...

ecehhhhh.ade2 jekkk dieee ni errrr

BdaxEmosi said...

hahaa!!! XD
jeles tol...hehe
btw..comelnyer kak lukisan tuh..
pandai kak lukis :)

hahafyza said...

ishh df nieh , ingatkan kawen btol-2 . :)

Misha Ieza said...

berbakat juga kamu ni..terus kan :)

teha said...

jeles laa tgk org pandai melukis ! hahaha !

ciksukaberangan said...

haha. hensem tu sinichi tu... huhu. untungla mimpi macam tu. lalala~

hamzah ian said...

wahhh.. menjadi lukisan.. hehehe..

Zakaria's daughter said...

mimpiiiii dilamar?
errr .

zzzzzz.

suspennn

Maizatul Syuhaidah said...

amboi lawanye df lukis. jelez ni :)

zana said...

haha..pandai adik fika lukis...:)

yad'z said...

nak jugakkk.. lukiskann lar untuk ahkakkk.. nak jugakkkkk... ngeeee~

naiemah_ramli said...

waaa..hahahah..mcm2 lah dik ni..nak kena ni..hihi


#dik..nak lukisan tu jga T__T

Aien Nia said...

canteknye dia lukis ..Aien minat SASUKE ITACHI dengan KAITO KID jew ...eiiii rase nak kawin ..hahaha

O CIKTEDDY said...

wow wow wow!huhu

yad'z said...

nak gambar shinichi dengan ran.. boleh boleh boleh?? heeee~


http://mufid2704.files.wordpress.com/2010/11/dc___shinichi_ran_by_teanachan.jpg

or

http://65.img.v4.skyrock.net/652/r-a-n-m-o-u-r-i/pics/2147467279_small_1.jpg


kalau boleh lahh.. hehe.. no rush.. ><

Ahmad Desrayen said...

sepertinye awk sukr dengan japan anime,,,heehee.main pule ke blog awk kalo nak tengok anime one piece,,follow awk juge yee :P



onepiece-ever.blogspot.com

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

kretipnyeeeee

Aisyatul said...

Wah ! Comelnye lukisan dia! hehe .. bila nak kahwin dengan conan?