File 93 : KEs KR ohh KR

ASSALAMUALAIKUM...

PAntun LAYA :

SElamat Hali LAya~~
luit laya takda~~
kuih laya pun takda~~
inilah nasib olang dewasa~~

Oit oit.perasan tak yang BLog Df ni amik MC seminggu?

alaa normallah tukan. Blog ni pun nak juga raya sakan juga
hehehe.

kes kali ini memang serius.
kalau nak tahu
Setiap kali raya, time sekolah dulu Df kann selalu
bawak KR kat sekolah
sampai heboh satu sekolah katakan #saje je nak top sekejap

kalau korang nak tahu. budak kelas DF,budak Cina diaorang ni pantang je after raya.
Diaorang of course tanya
" Kuih raya mana?"
dah keesokkan harinya
kami ni Wakil budak budak melayu bawaklah kuih raya
untuk satu kelas
dah budak budak laki cina serbu kuih kitaorang


ish ish ish.
hahaha
tapi kuih kuih tu memang untuk diaorang
lagi bagus sampai habis diaorang kerjakan.
hahaha
ada yang siap mintak tapau.
hmm. rindu pulak time tu :)

okaylah dah habis dah kes Df ni hehehehe


okay. matta ne !



23 comments:

aku HaniAsyira said...

memang best kan macam tuh.. tapi xda dah semua tu.. sob100x

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
ana fatihah said...

Selamat Hali Laya jugak..eh,btw..Saya dpt duit raya..hehe (bangga kejap)

ZiErWa zAiNaL said...

hehe.. blog zz pun cuti gak nk dkt seminggu.. hehe..

eyjalukman said...

hehe best btol time skolah dlu . t time depa smbut chinese new year , dy bwk limau plak bnyk2. hahah

Liyaa Mf said...

Bagus r dorang tolong habeskan. Sbb pas raya biasanya kueh raya dah tak laku dah kan? Ahaha!

Haruno Hana 하나 said...

haha.. syok time bawak kuih raya pergi skolah.. mkn ramai2 dlm kelas.. best moment tu :)

dah lama x singgah sini

fadh leyanie said...

teringat zaman sekolah menengah dulu2,biskut raya lepas raya mmg angkut bg budak2 cina dan india rasa.:P

Hanamiko Sakura said...

owh.. macam tu eah? tak pernah merasa suasana macam tu..

Ratu Lissa said...

Haha.. Lawaknya! Siap mintak tapau lg! Kat kelas saya tak de budak camtu T__T

Momo said...

rindu waktu sekolah dulu...

Dakara said...

ahhaaa, kesian sonoko tu :D

btw selamat hari raya fiqa-chan :D

aisya said...

time sekolah mmg macam tu.. rindu kan?

*tak sabar nak balik ke sekolah sabtu ni.. hehe*

Fatin Zaini said...

nice entry,

salam merdeka raya !!
fatin zaini datang singgah dan follow anda :)

http://www.fatinzaini.com

are_lin@yu said...

ayu pun nk mtk kuih rya ni..duit rya skli..hehe

CikMunBlogger said...

wah !
macam meriah je kan .
huhu .
1 Malaysia .
ehh , india tak de ! XD

-meeSUPERGIRL- said...

mee mc 2mggu . haha

Nurulee said...

Nak tapau kuih raya gak =D haha.

teha said...

suke sngt bdk cina tu mkn kuih ryee.. hahaha !

tirahzairi said...

ewahhh penuh dgn conan...hihi...so sweet

O CIKTEDDY said...

=) knp arini cik speechless nih >,<

Everything's Everythings said...

haha bagus tu bersedekah ^^
lain kali waktu perayaan dorang kita pula mintau limau kan? xD

Mishter Izwän said...

df cuti semniggu sy cuti 2mnggu. lg lme . hehehe
sedap sngt ke kuweh tuh?