File 153 : Kes Quality

ASSALAMUALAIKUM...

LOL semua tangah menunggu entri baru aye? hehehe

Df ni baru balik dari putrajaya.
honeymoon dengan family

Macam-Macam tempat Df pergi
seronok giloss ! hahaha

pergi 

(credit to google)
dan banyak tempat lagilah.
memang best sangat sangat ! :D
duduk rumah abang sulung dekat presint 5 depan PICC
 putrajaya memang cantik-cantik

tapi malang apabila tiba di
(credit to google)

seronok bila tiba disini.
ambil gambar sana sini

kak long Df nak masuk 
(credit to google)

tapi pintunya tutup.
so, kami pun ambillah gambar tu semua
tetiba pintunya dibuka oleh penjaga kat situ
kak long Df pun cuba nak mendekati pintu tu 
belum apa apa lagi
ada seorang aka SV dekat situ dengan nada marah
" awak tak baca kah kat situ, nak masuk kena beli tiket, tiketnya dijual dekat pintu sana tu "
" saya penat penat taip dan tampal kat pintu tu besar besar"
"tak cukup besarkah"
(maksudnya lebih kurang sama dengan apa yang dia kata)

people no respect !
itu satu hal
selepas kami semua dah penat 
otw balik rumah
kami singgah beli barang dekat Mydin
Df duduk tunggu dekat kaunter 
tengok CH buat kerja
tiba-tiba
Mama Df dengan nada lembut sambil senyum
" nak, Ikan tenggiri tu jangan letak bawah nanti peyek "
my Mum sangat pentingkan quality barang
then,
Df pun tengok muka CH tu
Aduhh..
rasa macam nak tumbuk ja
tapi tak tumbuk pun ( don't worry )
My Mum cakap elok elok
 Dia buat muka
ohh ! apa kena dengan dunia ni?

people also no respect !

you know what
Quality is very important in our life
Quality is determined by customer !
Quality is also to meet exceed expectations!
  you should practice/adopt TQ View

tolong hormat orang lain 
jika anda ingin dihormati


Jadikan pengalaman sebagai pengajaran

19 comments:

Gee Lion said...

Hah, memang selalu jumpa org buat muka macam tu. annoying giler. pffttt

hari tu kak gee sempat pergi taman pertanian warisan putrajaya. tempat dia memang best. dingin je.. heee .. ^_^

Aisya A. said...

df, moroccon pavilion tu kat precint brape eh? area picc tu jugak ye? dulu selalu jugak lepak2 area putrajaya tapi tak pernah ke situ la plak.

Azwar Syuhada said...

Amboi DF berjalan-jalan ke Putrajaya. Azwar dah bertahun2 tak berkunjung ke sana. Kesian kan?hahaah

Izzati Amira said...

patutlah senyap je. takde masa lagi nak jenjalan ngan femly... bulan 12 da naik sem baru. hmmm

Farahain_Otaku said...

Ahahaha cara pengawai tu ckp cam marah je DF-senpai?? =3= *first time baca blog DF ^^ memang best~

Junkyo Hikari said...

alamak banyak perkataan yg Misaki tak faham neyh.. hehehe XDD

anyway bestnya dia dapat pi jalan-jalan merata tempat... TT^TT

org zaman sekarang.. opps pekerja/pelayan zaman sekarang mmg cemtu.. :'( lack manner kowt... mwahahahaha...

Junkyo Hikari said...

tu hah, DF.. yang CH tu :3 amende ye.. :D SV tuh apedia pulak dah? ahahaha...

namyyul nurulazila said...

betul tu, lagi sakit kalau yang kurang budi bahasa dengan kita tu not malaysian!

yr follower #1072

puteri kasih said...

wah bestnyer DF jalan-jalan dengan family :)

At-Tarmizi said...

people these day..are people only thinks about itself including me..wah terer juga aku cakap bi..haha =)

Nadratul Syazwana said...

Amboi dah ke Putrajaya patut ah busy semacam je sem break ni eh hehe have fun Fiqa! :D

Mime MF said...

tak paham jugak dgn perangai manusia ksrg ni...ckp sikit nk tarik muka..tak boleh tegur lansung..yg nk tegur pun..ckp la dgn elok..ni tak...kurang ajar gayanya..hehe opss kita plak emo..;p

fadh leyanie said...

Akak juga mmentingkan kualiti dlm kehidupan.baik dari segi personaliti dan barang2.kualiti penting

zOrO said...

isk2...manusia manusia ..=)

Yun Sing said...

Haiz takpelah.. jangan marah-marah.. anggap jelah orang tu baru bergaduh dengan bf/gf dia tengah emo tu.. haha..

Hanamiko Sakura said...

ingat dulu kecik2 pernah turun KL. pergi library negara. kena tegur macam memerli. lepastu terus benci dengan org2 KL. hahaha. otak bebudak.

tu la manusia kan. never ever being perfect. i don't care they are not perfect at outside. but inside must perfect.

Cikgu Ma said...

seronoknya family outing..akk sebulan dok kl memerap kt umah jerr..alih2 masuk panggung cheras central jerr..naseb la belakang apartment jerr...

Zierwa Zainal said...

since zz dh ada kt kl so blh la next destination putrajaya.. hehe

Cikgu Norazimah said...

Salam mesra..

Jemput join Segmen Bloglist Mei-Jun CN yer : http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-bloglist-mei-jun-2015-by-cn.html