File 110 : kes DPA

ASSALAMUALAIKUM...

hye guys !

how are you? :)
you miss me or not?
hahaha.
hancuss bahasa waa =="

Alhamdulillah. 
Habis juga orientasi dekat Uitm Lendu,Melaka.
Sekarang Df ade kat rumah ni.
hahaha
baju banyak tak basuh.
penat gilalah orientasi ni.
perjalanan kami memang banyak menggunakan kaki.
sampai baju pun tak basuh.
memang penat.

Df dapat kolej Tun Hasan.
Alhamdulillah .boleh tahan juga tempat dia.
masa mula-mula sampai kat Uitm ,ada debaran yang agak serius
maklumlah, masuk U siapa tak takut kan?
nak nak takut kena BULI.
tapi nasib baik.Alhamdulillah
kami semua dapat PM PM yang baik.
takde nak buli-buli kami.
kalau nak tahu
abang-abang kakak-kakak PM tu semua D [dekan]
pandai betul .
masa orientasi tu kadang-kadang kami banyak gelak,
ada ceramah bosan gila sampai ada yang tertidur tenganga 
hahaha

Df pun macam diaorang juga tapi takde sampai tenganga.
macam tersengguk-sengguk gitu je.
Aktiviti yang Pm buat ni memang sangat padat tapi kami dapat tidur awal
pukul 9 dah takde aktiviti dah.
terus balik kolej je.

sekarang terasa penat dia.
fuhh~~! 
tidur tak cukup.
nak nak semalam .kena bangun pukul 3 pagi.
nak buat solat hajat,taubat,tahajjud.

hmm. Lusa Df dah masuk kuliah.
takmo ponteng-ponteng.
takmo main main lagi dah
sennag cerita .semua takmo!
subjek yang Df dapat agak susah so Df kena struggle lebih daripada biasa.
moga moga Df dapat catch up semuanya.
aamiiinn :)
doakan Df ye :)

arigatouu ^^




25 comments:

Secrets of A Teenage Girl said...

mmg penat mgu orientasi ni..tidur xcukup, tp mkn byk..hehe

gudluck bljr,jgn tido waktu kuliah pulak tau..hehe ;)

CikMunBlogger said...

selamat masuk belajar fiqa :)

jangan lupa kite taw . hehe XD

aisya said...

setiap hari habis pukul 9 ke? best nye.. time sy dulu, smpat tido 2-3 jam je.. huhu

Shiyda Aqma said...

df ! orientasi mmg memenatkan kan tapi syokk ! ^^

deqjamucuxx said...

insya Allah , DF akn berjaya ~

tirahzairi said...

buli!!!

aku HaniAsyira said...

dah jadi mahasiswa lah ni.. baik2 ei kat U.. kalau ada org bilu bagitahu akak.. haha

miz ruha said...

belajar rajin... ^_^
jangan ponteng kuliah....

♫ yurekajuey-sama ♫ said...

konnichiwa Dfiqa :)
salam...
ingt yureka lgi x ? ^^
thniah sbab da dpt smbung bljar..
hope good luck ntuk sgala cabaran n pnglaman baru serta exam nty oke ;)


ikhlas,
yureka

Shasha Yacob said...

Ya df kembali. Si encik sinichi tu rindu sgt dengan df. Hihi.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Good Luck ya..All the Best..^^

Cikgu Ma said...

sekarang mana ada orientasi buli2...haram!!

setakat aktiviti teruk2 tu bese la...uji mental n fizikal..

then kebanyakan jadi fasi orientasi sesetengah calon kena interview dulu..result mesti power, then majoriti dari kumpulan MPP ^_^

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
chemay said...

selamat menepuhi dunia baruuu
:)

tirahzairi said...

fokus yer..hihi

Nadratul Syazwana said...

Auww pandainya diaorg :) Nad haritu takdapat dekan pun :/ Sedih.

Miss Zahirah said...

blajar rajin2.. biar smpi ke ngra china.. huhuhu

shasha yacob said...

simnggah sini. rindu df :(

Zakaria's daughter said...

detektipp!
amik kos apa?
uitm lendu, wa banyak kaki sana maa :P

padan muka kene turun naik bukitt. tak sampai class nantiii ketiak dah masyammm :PP

Sarah Mohd Saleh said...

jgn riso lahh,skrg xte musim buli2 lg

teha said...

gudluckk ! hee :)

Hanamiko Sakura said...

eh, bukan panggil OC kew? hehe, well untunglaa habis pukul 9.. kita habis pukul 11 malam.. glup! haha

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Syafiqah Othman said...

chaiyok2 fiqaa. :D stdy smart yaa.jgan stdy hard macam pqah ni.. boleh stresss. ahahah :) btw gudluck. jgan main2.. ^_^V

Ika said...

gud luck! :D