File 95 : KEs Selamba Spontan

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwaa minna!

Hari ni DF nak cerita tentang Df dulu dulu.

alaa cerita masa teenager gitu :D

gini ceritanya.

Alkisah Aipp~~

Masa tu DF tengah duduk menonton cerita P.Ramlee yang bertajuk
"NUJUM PAK BELALANG "

Setelah itu mulalah berdialog dengan Abang Angah DF

DF : Angah Angah nak tanye sikit boleh tak?

Angah : ape dia?

DF : Angah tengok cite SArjan Hassan ni kan?

Angah : yelaa Jendull~~

DF : agak-agak JEPUN DAH SERANG MALAYSIA KE BELUM masa cerita nujum pak belalang ni?

Err terserlah sangat time tu DF tengah pikir pasal jepun .
maklumlah. masa tu otak tengah belaja pasal sejarah.
tiba tiba soalan gitu boleh terkeluar.

dahh semua family gelakkan Df
sampai mama yang tengah kusyuk main game pun gelakkan Df .

err sedih betul budak yang suka bertanya ni.

sejak dari peristiwa melampau tu.
Df kini tidak menanyakan apa-apa lagi.

ish ish ish >.<

19 comments:

en. buaya said...

kes tak selesai la gitu..hehe

Michelle Hopell said...

bhahaha wa pun nak gelak. hahaha~~ tp betol jugak soklan tu. hehe >..<

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Zierwa Zainal said...

hehe.. lawak al df ni.. =)

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha..comel sgt tanye soklan cenggitu.tau lah cite conan dari jepun ;)

Everything's Everythings said...

hahah kesiannya, xpe setiap org mesti ad curiousitynya ;D
Aku nk tlg jawabkan boleh tak? xD

fadh leyanie said...

waktu nujum pak belalang jepun tak serang lagi..haha
sy pulak tnya soalan agak2 mcm mana org dulu hidup tanpa warna."P

Nurulee said...

Hahahaha. Ee selalu kena gelak bila tanya :D

Tinta Lana said...

Salam.

Huhuhu..sian DF, tak pasai2 kena gelak..tapi, tak salah sbnrnya soklan tu.

Kalau bapak kita, mesti marahkan org yg gelak2 tu..hehehe. Budak kalau bertnya, elok jawab soalannya..sebab dalam kepala penuh rasa ingin tahu.. eh,bebel plak,keh3

CikMunBlogger said...

haha , mun paham perasaan time tuu camne . sbab mun pun pernah tnya soalan tuu jugak . hehe

NUR AIN AZMAN said...

Thumbs up :)

Pelangi Biru said...

hahhaa . amboihh kemain eksted blja sjarah smpai tgok tv pon cite pasal sjarah . ahhaha

Hanamiko Sakura said...

haha! memang gila dengan nihon la ek? sama la.. sep sikit ;)

aku HaniAsyira said...

kdg2 soklan tak masuk akal best tanya kan..

aisya said...

erk? blank kejap.. hehe

♥♥szumika sakni♥♥ said...

hahaahhaa......ok la tu tndanya DF ni tgk tv pun still berfkr hehhehe bkn tgk kosng kn hahha

O CIKTEDDY said...

eh sat,awat depa gelak?

are_lin@yu said...

hehehe klu mnyrang lg time tu..mmmg xda filem lg lah..hihi

awak dah daftar says.com ke blog..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

siti naqiah said...

hahaha ketawa sorang2 bace entry ni..apelaa DF ni, wat lawak lak, hehe :D