File 146 : Kes THE VERSATILE BLOGGER AWARD

ASSALAMUALAIKUM...




Sebelum Df memulakan " 7 facts about me"
Df nak berterima kasih kat akak Fadh sebab tag Df hoho.

okay dah settle.
now, rules :

1. Thanks the person who nominated you
2. Provide a link to the person's blog
3. Write 7 facts about yourself


now 7 facts about me

1) paling COMMON yang Df nampak pada diri Df ialah obsess dengan DC hahaha


semua orang tahu tentang ni =.=
 termasuk lecturer 
btw, nak tahu ke kenapa Df suka DC?

2) Df ni panas baran you know hahaha
percaya tak???
but now Df dah kurang dah.
ini keturunan.
ikut baba Df.
but now i am cool haha

3) Df ni suka benda-benda yang graphic, animation, main lukis lukis.
Dari blog inilah Df belajar macam mana nak design hoho.
terima kasih blog. loveyou 

4) kalau nak tahu Df ni bukan kaki kuat shopping pakaian tau.
Df kalau pergi Aeon ke apa ke 
mesti Df akan terjah KEDAI KOMIK ( itu pasti )
second Df akan terjah kedai yang jual Camera and headphone
=.=
pelik ke tak pelik?
dan Df lebih suka jadi photographer than model hahaha

5) Df jenis tak suka pakai barang orang 
( sangat tak suka melainkan emergency saja )

6) Df suka sakat orang buli orang hahaha
sesiapa yang pernah berkawan dengan Df tu 
(paling rapat)
Diorang tahu Df ni macam mana.
so, kalau sesiapa rasa Df pendiam tu 
sorry to say
Df tak berapa biasa maybe :'D
(ada peristiwa hitam)

7) MERAh , yes of course i love red.
but my blog is blue hahaha
yelah kang buat merah karang sakit mata geng blogger Df huhuhu

Kenapa Df suka merah?

sebab merah tu tanda ikatan Shinichi dengan Ran haha
taklah.
memang Df obsess dengan merah.
alaa bila kita cintakan sesuatu tak perlulah reason right? hahaha

fuhh habis dah cerita meitantei. 
TAG : 
sesiapa yang baca entri ini dan sudi menjoinkan diri :D

perasan tak setiap penulisan Df 
mesti ada
"hahaha"
tu tandanya Df memang suka gelak
ktata :P


23 comments:

Ana Lee said...

wahh .. nice facts !

Cik Nadyya said...

no.3 sama sangat.. sbb tuu blog kite salu bertukar wajah.hahah

Cik Yaya said...

ok..tau dah..tp xfhm knp suke merah but ur blog is blue.....
heeeeeee =D
lain sgt dgn sstgh org lau suka 1kaler ni, blog pon ikut kaler yg kite suka ^,^

At-Tarmizi said...

hehehe...menarik blog ni :)

jemput singgah blog saya juga~http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

saya pun suka merah jgk... segala jenis barang nk merah... leptop pn merah u... kihkihkih

mama'snia said...

:D
Detactive Conan ada episod yang melibatkan permainan chess besar di laman ..tp tak ingat detail..smpi sekarang tertanya2 kesudahannye...
Conan akhirnye besar semula x..

Ibu Fahim said...

Menarik...tapi kena fikir dulu 7 facts about myself...macam muhasabah diri gak...i like..:-)

fifie feyca said...

fifie suka merah juge.. :)

Sally Samsaiman said...

pembuli! hahaha...

eh, merah cantik ape...kan..kan...hahaha

okay, kak sally tak nak join -_-''

Mazni Munawar said...

kita ade banyak persamaan, hehehe :D

Gee Lion said...

nombor 6 tu!
maknanya DF ni kaki sakat orang jugak ke hape?

zahrenn na said...

amboi!!! hahah

ainun m said...

'hahaha' tanda orang bahagia..betul ke? hehe

fadh leyanie said...

cecite..kenapa suka DC? hihi..:D

Pondok Papan said...

Dulu saya pun suka main lukis2 ni..sekarang dah tak suka dah..tapi satu jer yang masih ada hasrat untuk belajar..lukis kartoon 3D..hehe

Junkyo No Hikari said...

ha'ah nape obses dgn Conan ye? :D ahaha

samalah.. panas baran gak, skrg dah kurang hahaha..

oh my.. tu lah satu tempat yg paling tak suka nak pergi.. kalau boleh nak semua barang beli online termasuklah makanan XDD ahaha

Owhhok :D Good :3

peristiwa hitam? apakah? :D ahaha

ahahaha.. merah nuh selalu orgnya energetic XDD and mcm ketua sikit :3 ahaha

anyway I already did this:
http://misakipureblood.blogspot.com/2014/09/second-versatile-blogger-award.html

Aisya A. said...

eh kita sama. suka merah tapi blog biru.. hehehe

puteri kasih said...

ohh DF suka merah rupanya ye :)

Syazana Zainn said...

Akak pun suka merah tau. Dari casing hp , beg, sneakers seme merah. Kenkonon mcm Taylor swift la hihi

Nadratul Syazwana said...

Seronoknya tak kuat shopping T.T Penyakit tuu hahaha

Miza Idgihat said...

Akak, akak memang bercita-cita nak jadi detektif ke ? Macam DC. Ekekek. atau doktor ?

Ibnu Ramli said...

red strings ke? hmm tertanya juga apsal byk sgt conan kt blog kau ni eh

jaymiee said...

nampak meriah kat sini..boleh join...