KEs hanya peringatan !

ASSALAMUALAIKUM...

okay. tentang problem, Df dah sikit selesai. So, df bolehlah on macam biasa
selagi kakak df tak amik charger dia balik.hihihi
okay.berbalik kepada title!

just nak kongsi-kongsi apa yang df dapat
" SHARING IS CARING"lah katakan.

Ustaz-ustazah berpesan dilarang perempuan berpakaian tetapi keadaan bogel
seperti iniContoh! yang LELAKI JANGAN tengok lama-lama. HARAM =.=

dah tahu ? okay, df nak show lagi.

kisah ini mengenai seorang hamba Allah. Beliau merupakan seorang wanita yang aktif berfacebook... dalam facebook nya mempunyai banyak koleksi gambar yg tidak menutup aurat...

selepas beliau meninggal dunia, ibunya sentiasa bermimpi beliau merayu kepada ibunya supaya delete gambar2nya yg tidak menutup auratnya di facebook... malangnya tiada siapa yang mengetahui password facebooknya...

jadi, kemungkinan besar, rohnya tidak tenang dengan dosa auratnya yang dibiar begitu saja menjadi tatapan umum....
dan ingatlah, azab untuk kita yg sengaja membiarkan aurat kita dilihat oleh lelaki bukan mahram ialah API NERAKA!

*Cerita ini menjadi iktibar dan pengajaran buat kita, supaya usahlah letak gambar di facebook, terutama sekali gambar kita yang tidak menutup aurat dengan sempurna.... kita tak tahu bila kita akan mati... jadi, tolonglah kalau anda sayangkan diri anda, deletelah gambar yang tidak sepatutnya....

Akhir kalam, moga roh beliau dicucuri rahmat Ilahi...ameen...Al-Fatihah


dah tahu ? okay. itu saja df nak berkongsi :) hihi.
semoga menjadi peringatan buat kita :D

Arigatou!






8 comments:

Cik FaRiZaM said...

peringatan tuk sy dan smua. tq for sharing

Detective Fiqa said...

Cik : hihi. same same :)

Chenta Eyfa Najibrz said...

gud info.bagus2

Detective Fiqa said...

thanks :) copy and paste je :)

Boyz_ed said...

Wah ! Seram nieyh ! memey arr . Xde spe thu pssword fb dia . Ssh lerr . Nsb baik Cotrix lelaki . =)

AzwanRamli said...

nice sharing....sejuk mata m'mandang kalu masing tutup aurat...

syafiqakarim said...

sama sama muhasabah diri :)

Sarah Mohd Saleh said...

sgt takuttt klau itu terjadi pd dri sendiri.insap