KEs Serangan dendam Tak terbalas !

ASSALAMUALAIKUM...

KOnnichiwa minna-san,
apa khabar ? DF hari ni rasa macam TAKUT dengan tajuk entri kali ni.

Df nak kongsi pengalaman DF tahun lepas.
Kejadian dia macam ni.

Pada tahun lepas yang lalu, malam tu Df and family keluar pergi Mahkota Parade
untuk main bowling bersama-sama.
Dah sampai kat MP, Onii-chan DF carilah tempat parking.
cari punya cari
jumpa tempat parking bawah pokok.

dah masuk, apabila DF keluar Df terdengar something yang berkicauan kat atas pokok tu.
tapi Df buat tak tahu jelah, excited punya pasal nak main bowling tak pikir apa-apa pun.

After dah seronok-seronok main bowling.
jalan-jalan nak balik ke kereta ferrari kancil,
sekali ternampak "something" kat atas kereta ferrari kancil Df,

semua orang muka terkejut tanpa berkata apa-apa

MUka kami satu family memang terkejut,
Memang Allah tengah menguji kesabaran kami semua.
tapi kami tak lari kami semua pergi kat kereta sambil gelak

orang paling gelak kuat ialah Df sendiri.
memang tak boleh blah. asyik nak gelak je sampai dalam kereta
yelah kan siapa tak gelak

" KERETA FERRARI KANCILKU kene SERANGAN TAHI BURUNG ! "

gila serius kena "macam" kereta kat atas ni
but takdalah sampai cermin depan macam kereta atas tu. still boleh nampak lagi jalan.
onii-chan Df terpaksa bawa juga sampai balik.
dalam kereta memang penuh dengan gelak tawa Df sekeluarga.
sampai kat traffic light warna merah tu, onii-chan Df berhenti sambil berkata
"cepat lahh jalan cepatlahh hijau adoiiyaii"
dahh kitaorang dah gelak gelak sambil tahan malu

ayoo. itulah sejarah kali pertama serangan dendam burung yang tak boleh nak balas

sekian sahaja
arigatou! :D

info :
Konnichiwa : hello
onii-chan : abang
arigatou : terima kasih

24 comments:

^_^ Zaza Nur Iman said...

hahaha..lawak juga ye..hish burung2...meh zaza lastik sikit.. :)

ChaCha said...

aiyeee...gelinyeeeee...huhuhu

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Detective Fiqa said...

Zaza: hahaha. lastik je kak. abis ferrari sy =.=

CHA : haha. akak2

Shar : tau takpe bang. =.= adoiyai haha

Drakula Comel said...

kasi sunat je burung2 tu..ahaha

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Syamira Yahya said...

haha, nasib kereta yg kene serang. .
klo diri sendiri kne serang lg trok kot. .hehe
btw DF, kite same ske main boling. .hee

Syafiqah Othman said...

lwak kot df.. :) sy pnh jgak..tpi lain skit .burung tu berak ats pala.. x prsan seyes malu gila lepas prsan tu.. huhu..

Mishter Izwän said...

nasib baik kene kat kereta . kalau kt owner dyer. acaneh tuh. sumpah seranah saja yg dpt kite berikan

Aien Nia said...

haha kelakar la ..nak balas dendam mmg x boleh la kan

Cik Kay Jue said...

hahaha.. klakar betul la.. jenuh juga nak tggu lampu ijau kan? hehe.. :P

aisya said...

hahaha.. dahsyat!

teha said...

hahaha ! dasat2.. sampai mcm tu sekali.. hadoii ~

misyamissyou said...

hoho banyak ke? dasat kot!

Zakaria's daughter said...

errr.
apakahh burng tuhhh.

haha.

tapi an kalo lepak kt sg melaka.
park bwh pokok tuh sure2 gak kene cm ginii

yad'z said...

ahahahahahahahahahahahahahahahaah XD

adoiii semputt lahhh adik nihh akak ketawe. hahaha.. tu lah , lenkali, carik tempat strategik sikit nak park kete.. hehee

ciksukaberangan said...

hahaha. lwaaknye. ingatkan cite antu je mule2. adoyai. haha...

m!3yr4h_LolLy said...

mesti fobia nak parking bawah pokok lagi kan ? hehehehehe

O CIKTEDDY said...

haha..x boleh blah btol burung2 ni sume..kah3

MissFiezahDoitsu said...

Burung tak do sivik siyes tergelak bce tadi hahaha....malu syehhh >.<

Noraim said...

haha. Adoii kesian gila dekat tuan punya kereta. jenuh lah dia basuh nnti. haha.

budakmengong said...

laen kali kne bayar parking dlu kat burung sekalian tuh.haha

Rossy Brown. said...

AHAHAHA. fikirkan apa tadi. ingatkan hantu kee. rupanya burung. haha.

Sarah Mohd Saleh said...

hahaahha...cantik corak yer tuhhhhhihi