File 89 : Kes Seram terkena

Assalamualaikum..

konnichiwaa minna-san!
haiitt !
ogenki desuka?

nguehh~~
Df nak cerita ni masa Pengalaman kat PLKN versi 2

Malam tu kan 4 julai pukul 10 malam,
budak dua orang ni mintak Df temankan diaorang pergi tandas.

maklumlah kawan baik kott.
kawan Df ni,dia memang penakut sikit
dua dua kecik ni.adehh.
temankan jelah tanpa rasa takut.

then dah sampai tandas,Df duduk luar sambil tengok bulan cantik.
dah tunggu diaorang lama sangat.
pandanglah dalam.

sekaliiiii. waaa ternampakkk!!!!


apalagi Df pun langkah seribu nak mengelak bertemu dengannya.
tak sangka Df yg berani pun lari
kuang kuang kuang~~

Df lari sebab taknak kena mandi.
maklumlah. budak-budak dorm Df ni rancang nak kenakan Df.
sebab esoknya 5 julai. birthday Df.
cehhh! kurang asam!

ada ke patut waa kena simbah air sabun breeze.
apa-apa pun Df dah cabut lari masuk dorm.
then diaorang tipu cakap
"weii. cikgu Ifa panggillah dekat bilik dia"
mula-mula Df tak percaya tapi Df pergi juga tengok ternampak kawan Df menyorok kat belakang pintu.
lepas tu kawan Df ni pergi tarik tangan Df lalu depan tandas.
dah habis selamat dah Df kena .


cehhh. lencun kott baju waa.
badan Df penuh dgn sabun macam baby comel kat atas ni :D
comel kan?

adehh. malang betul hari tu.


okay sekian cite seram Df :P haha


::korang ada hadiah untuk Df tak? :D

17 comments:

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Dakara said...

asik asik abang dia yg komen dulu, jeles ni jeles!! heheee

ingat seram apelah td, jumpe kakak baju putih ke ape ke, huehehehee. by the way, tanjoubi omedetou fiqa-chan :D

Sally Yatiey said...

Bestnya kena simbah dengan air sabun ^_^
Happy birthday :D hehe

zana said...

hepi besday dik hehe :)

Nadratul Syazwana said...

Hehe okay la tuh. Nad takpernah pun dapat surprise camni taw

aisya said...

happy belated bday fiqa.. best tak mandi air sabun.. alhamdulillah tak penah lg kena prank setakat ni.. hihi..

p/s: adik sy dpt plkn, menangis2 xmau pergi.. haha

Mishter Izwän said...

kira oke kena sabun breez, kalau budak2 laki mcm2 benda yg terlarang dia msuk kan dalam baldi cmpur air. mmg busuk la kalau kena air tuh . :)

Ratu Lissa said...

laaa... siannya besok besday diorang rancang yg bukan2 haha... anyway best lettew... kenangan :D kalau dalam tandas awam saya tak berani pandang kiri kanan. hahaha

aku HaniAsyira said...

perghhhh... mandi sabun tuh.. senang jimat sabun mandi kan..

Zaza Ridzlan said...

bday df ya..hepi bday..kak baru je dapat online hari ni.. =) selamat hari raya df..

Noraim said...

ni sebab birthday la eh?

happy belated birthday dik! :)

-meeSUPERGIRL- said...

wah sonoknyee clbrate bday dgn air sabun ! hahahhahaa

Nadratul Syazwana said...

Bestnya p plkn, nad sempat pergi 10hari jea oh

fadh leyanie said...

untung la hang kna simbah dgn sabun berbau wangi dari kena simbah telur kuning campur tepung---> merujuk kpd pengalaman.:P

Sarah Mohd Saleh said...

ahahhaha..jgn dibuat mcm tu,tkut2 org kat tmpt keras.skali btl2 dtg br tau.hihi.bestnyee die kene mnadis abun breeze.nsb sbun.kot air longkng ke.hihi

Cik Kay Jue said...

wah bestnyer.. kena surprise.. hehe.. tapi dahsyat tu kena simbah dengan sabun...

Momo said...

igt hantu betul tadi..haha