KEs CONTEST :: KAWAN OHHSEM SAYA !!


ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa minna-san,
Sorry,entri ni ada lagu :).
Hari ni Df hanya nak join CONTEST :: KAWAN OHHSEM SAYA !! .

Disebabkan Df rindukan sahabat Df, Df ingin sampaikan melalui contest.
terima kasih kepada Syiera dan Fieqa sebab adakan contest tentang sahabat :)


ini bannernya

Ini gambar kenangan Df dengan sahabat Df.

Mari Df perkenalkan sahabat Df .
Namanya ialah Intan Nurjuliana binti Jamaluddin bin ***** .
Df kenal dia masa kami masih belajar di kelas tahun 6 melor, Sekolah Kebangsaan Bukit China,Melaka.
kalau awak awak dan awak semua nak tahu.
Dialah orang pertama menjadi sahabat Df sebab dulu kawan-kawan Df tak serapat sepertimana Df rapat dengan dia.
Dia sangat baik,penyayang,cantik,selalu buat lawak,kongsi cerita dan sentiasa ada disisi jika Df perlukan dia.
Kenangan Manis bersama dia adalah
Menyanyi lagu "MY HEART" sama-sama dekat Balkoni sekolah, mengacau kawan-kawan yang lain, mengecat tapak kaki dekat tangga sekolah sama-sama, rehat sama-sama, makan nasi lemak sama-sama, kalau ada camp pun tidur sama-sama ( jangan pikir lain ) everything sama-sama!
PErnah sekali dia tercekik gula gula lembu ,

" fiqa fiqa ! tolong aku ! aku tercekik "
" hah? " **sambil berfikir dan gelak dan panik
" takpe-takpe kau pergi tandas minum air paip.dah tak boleh nak buat apa dahh"

dia pun follow jelah apa yang Df suruh. Akhirnya dia dah tak tercekik lagi.Tapi Df gelakkan dia,dia pun marah-marah taknak makan gula-gula tu lagi sampai sekarang !
Dan bab mengacau kengkawan yang lain itu memang menjadi MISI UTAMA kami. ceritanya begini....
Kami ajak kawan kami main ceper, apabila dia lambung untuk dapatkan mata, Intan pun tepis tangan tu, kawan kami buat lagi, Intan pun tepis lagi sampai "bro" tu tak terkata apa dahh. Kitaorang berdua apalagi gelak-gelakkan orang yang kami kenakan tu..jahatkan ? Memang ramai kawan kitaorang "wakenabeb" .tak kering gusi kalau tengok kitaorang kenakan kawan-kawan.

Masuk je sekolah menengah, Df tak sangka ada JODOH dengan dia sebab kitaorang masuk sekolah yang sama dan kelas yang sama.
Betapa happynya hati DF bila dia masuk sekolah yang sama sebab kitaorg dah buat keputusan nak masuk sekolah sama hehehe. tak hairanlah kan?
So, dialah peneman DF kat SMK. Durian Daun, sukaduka kami bersama menempuh cabaran dan halangan di sekolah tu :).
Sehingga sekarang kami masih berkawan sehati sejiwa.
macam lagu bruno mars tu. COuNT on me
Df know Df can count on her like one two three she'll be there !
Dia sangat - sangat perfect bagi Df as my friend oppss my BFF :)

ini tanda PERSAHABATAN kami :)

To Intan
awak, saya sangat-sangat sayangkan awak sahabat! selamanya ! tiada sesiapa yang dapat gantikan awak sebagai sahabat saya sampai bila bila ! Maafkan saya sekiranya saya ada buat salah dan kecikkan hati awak yang besar tu ! Saya sayang sahabat saya !

Actually .kenangan bersama dia sangat-sangat banyak.nak cerita sampai esok tak habis menaip :D
ini saja yang dapat DF kongsi

Tag :

arigatou !

5 comments:

Syamira Yahya said...

thankz DF sudi tag. . :)
klo ade mse se join. .hehe

btw pandai pilih lagu, lagu favourite ni. .hee ^^

Detective Fiqa said...

same same :D hehehe
lagu fav kita berdua :D hehe

Cik Kay Jue said...

moga bersahabatan df berkekalan hingga ke syurga.. :)

aisya said...

fiqa.. gula2 lembu tu ape? hehe

Detective Fiqa said...

CKJ : thanks heheh

Aisya : ayoo. akak tak tau ke? alaa cuba search kat google. gulagula lembu