Kes Dia Buah Hatiku yg pertama!

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa minna-san. Hai awak semua :)
awak semua, Df nak kecoh-kecoh sesuatu perkara kepada awak semua.
Hari ini Df bangun awal seperti biasa Bonda Df ajak pergi pasar besar beli ikan,daging, sayur-sayur dan apa-apa yang boleh dibeli :D
Selepas dah beli semua ikan,daging dan lain-lain, Bonda Df ajak pergi beli buah. Dalam perjalanan nak ke gerai buah-buahan, Df ternampak KOMIK CONAN !. Gila Df dibuatnya. Df pun usha kakak Df

" kak, komik conan kak ! "
" mana ? tak nampak pun "
" itu hahhh. ada tuu. "
" kau nak ke dik ? "
" hmmm. hehehehe "

kalau awak semua nak tau, Df ni pemalu sikit nak meminta apa-apa barang.
Kemudian, dah beli buah epal kegemaranku, nak balik ke kereta, Df usha lagi kakak DF

" kak. hehehe kak hehehehe " -- itulah ayat Df kalau nak sesuatu =.=
" nak tak ? jom pergi kedai tu "

Jadi, Df pun ikut kakak Df beli komik tu.

inilah hasilnya


Ini komik pertama Df !

Wahai komikku sayang, DF cintakan awak sangat-sangat sebab awaklah buah hatiku yang pertama !
Conan, ILOVeuSoMuchMuch Darling!
dan terima kasih kakak :)


Arigatou !









35 comments:

Cik Kay Jue said...

wah... tahniah2.. hehe.. :)

Dakara said...

dah lame tak beli comic conan =="
yang terbaru volume berape ye??

Boyz_ed said...

Woah ! bestnya !!! Nak jugakkk . :D

ChaCha said...

suka benor dia dpt komik yek..hehe

Detective Fiqa said...

CKJ : haha thanks ! :D

DAKARA : awak. kita jarang beli komiklahh :(

Cotrix : haha. tak boleh. kita punyer :P

KAK CHA : hehehe. mestilah kak. first time tau :D

shameel Iskandar said...

Dulu saya slalu juga komik Conan.bukan conan jer, dragon ball dan Naruto pun saya minat.

Aien Nia said...

dah lame x bace komik conan ..dulu selalu beli

Detective Fiqa said...

Shameel : huh? ohh yeke? hehe.saya bukan pengumpul komik.sebab bonda sy marah dulu. but after Spm baru bonda bagi.hihihi

Aien : ohh. rajin ye? yela sekarang kita pun bz dengan benda lain :D

Inas Syuhaidah said...

suka Detective Conan . Same with me .

Detective Fiqa said...

hehe :D

Cik tikah said...

cik tikah pun suka baca komik conan. dah lama x beli :)

Zakaria's daughter said...

memalu kucingggg kunun.
puihh! haha.

*df , jangan rr suurh verify paswed ble publish cmnt df T_T
jenuhh r nak amek magnyfying glass.
grr.
empat kali plak tuh paswed tak betul.

Sarah Mohd Saleh said...

eceh..bcinta sugguh die dgn komik tuh. hih

Mishter Izwän said...

DF suke detective conan upenye, msti slalu tgk cartun DC an

syira rahim said...

waaahhhh :D dapat beli tuuu. dah lama tak baca komik conan tu hihi

Noraim said...

ececehhh lamu2 kucing pulak nak mintak. untung lah ade kakak yg baik hati gitu. huhu.

Detective Fiqa said...

Cik tikah : haha. yelakan. sebab dah bz dengan benda lain :D

Afiqa : haha. jgnlah puih puih =.= haha.

kak Sarah : wajiblah kak. :D hehehe

Mr. Izwan : hehehe tau takpe. :D semua movie dah habis tgk :D

Syira : hehehe :D

Noraim : Alhamdulillah :D hehehe :D

-Incek Fik- said...

vbrfbtb

-Incek Fik- said...

wahh! layan komik Conan jugak ekk~
sama la kita hahaa :)

nur said...

hah.. kekasih pertama DF ke?? Dah banyak dah kat umah.. jom kumpul jom.. hehehe... syg dia (komik2)

Detective Fiqa said...

hahaha. genglahh katakan :D

O CIKTEDDY said...

wah..untunglah die..huhu

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
emy zulaiha said...

haha pinjam DF punye je lah! :)

aisya said...

dulu lepas PMR kena dtg sekolah jugak kan sebab belum start cuti sekolah lagi. dah bosan sgt kat sekolah, satu kelas baca komik conan dan garfield. hehe

acheeqa farhana said...

wahhh...suke komik ea? sy suke jugak..hee

Detective Fiqa said...

CIk teddy : haha takdelah sangat :)

Shar : eh mestilahh ^^ haha. kata suka DC

Emy : amboii mana boleh. tu komik yg pertama :D

Aisya : hehe satu kepala tuu. ^^ dah bosan buat something yg boleh dibuat ^^

Acheeqa : hehehe yes yes ^^

purplekyu^_^ said...

alolo, comel je dia :D

akak pada akak pun suke beli komik conan ^^

Detective Fiqa said...

hahah conan ye kak yg comel tu ? heheh :D
wahh boleh geng :D

Noraim said...

fiqa : akak tag awk kat sini : http://noraimismail.blogspot.com/2012/02/segmen-wrf-walk-review-follow-win.html

Noraim said...

akak tag awk di sini :

http://noraimismail.blogspot.com/2012/02/segmen-wrf-walk-review-follow-win.html

Drakula Comel said...

dye punye suke cam tgh bernikah je..hoho

yad'z said...

wahhh.. dah start nak bace komik pulak ek.. hehehe.. lepas ni boleh tambah collection banyak2 tau.. hehehe

patung tu sangat comell><

yad'z said...

wahhh.. dah start nak bace komik pulak ek.. hehehe.. lepas ni boleh tambah collection banyak2 tau.. hehehe

patung tu sangat comell><

naiemah_ramli said...

waaaa....nak pinjam blh..muhahah :P