KEs santai~~

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa minna-san~~
HAri ini Df tak tahu nak kongsi cerita apa.
Jadi, kalau Df merepek kat sini, janganlah marah, nanti kena karate :P
Sambil Df menaip ni, Df tengah cari FULL MOVIE DC tapi macam hampeh sebab banyak yang uploader dah padam or delete.

" ape kehhee kau pi delete movie tu ? DF nak tengoklah wahai uploader! Df dah rindu dekat DC DF! Janganlah kau cakap kau ngajuk dengan Df sebab Df dah tengok cerita lain "

Kecewa gila DF nak tengok tapi tak dapat. Sedihlah hati ni. kita rindu dekat Conan :'(
dah dah takpe. kuatkan hati ! nanti kalau jumpa uploader tu Df nak sekel sekel kepala dia.

Sekarang ni, Df dah layan INAZUMA ELEVEN. Ramai yang tak tahu cerita ni



hehehe . ada sesiapa pernah tengok cerita ni tak ?
maaflah Df ni mengalahkan budak kecil tengok cerita kartun.
Dan semalam. semasa Blogwalking semalam, Df ada lukis gambar KApten dia

Serius buruk dan tak lawa.
Df lukis pun sebab nak hilangkan kerisauan tentang sesuatu. Inilah hasilnya,nama dia ialah ENDOU MAMORU, seorang goalkeeper yang tak pernah kenal erti putus asa dan selalu memberi semangat kat kawan-kawan dia ^^
wohhoo.Bila tengok cerita ni, Df teringatkan sahabat-sahabat DF. suka duka sentiasa disisi.
"sahabatku, saya rindu awak "

dan terima kasih sebab baca entri ni.
dan Df telah KEBUNTUAN IDEA akibat semalam Df tolong junior Df buat PENDAHULUAN KARANGAN.
dan dah sebulan otak tak digunakan, berkarat sungguh nak pikir.
dan okay. dah habis cerita merepek Df ni :D

dan arigatou !
**berapa banyak danlahh =.=




21 comments:

Zakaria's daughter said...

muahahaa.
tak layan cite katunnn inazma wht ape tuh.

itew layan mickey mouse ngn winnie da pooh jeh detektip.
lalalalala :D

ps : hemsem df lukes. i loike :P

Haruno Hana 하나 said...

inazuma eleven best gak tapi hana x layan anime ni ^_^

ciksukaberangan said...

HAHA. tak dapat pulak tengok conan.. aeh... tapi lawa la lukisan tu... daripada saya nak lukis tak menjadi2. haha :D

Drakula Comel said...

tu dye..dye suda meroyan tak tentu hala..ahaha

Detective Fiqa said...

Afiqa : cehh hahaha taulah dia dkan dah matang :P and thanks :P

HAruna : haha, yeke? :D hehe

CikSB. : thanks ^^ hehe

-Incek Fik- said...

Inazuma eleven?

citer baru ker? tak berapa taw, yang pasti.. saya peminat citer detektif conan. suka tengok dia merungkai misteri pembunuhan :)

Detective Fiqa said...

DRAkula : hahaha biasa. meroyan jee ^^

INcek : yeahh i know. tak ramai yg tau pasal kartun ni :D but DC tetap the best :D haha

Cik Kay Jue said...

movie DC apa yang Df cari tu? CKJ ada movie DC dr movie 1 sampai 15..

wah.. pandainya DF melukis. CKJ tak pandai lukis. huhu...

bahaya ni otak da karat. kena buat sesuatu.. nanti tepu susah awak..

m!3yr4h_LolLy said...

nice lukisan to. =)

suka ek layan cite conan2 nie ? hehehe

aku HaniAsyira said...

sangat2 suka detective conan.. tengah giat kumpul all the book series... cuma skrg susah nak dpt dah... hee~~

anyway, suka katun sgt2 jugak... dah banyak sangat letak ni..

aisya said...

kat ukm sekarang ade book fair, pc fair dan segala mcm fair la.. haha.. semalam pergi byk je nmpak dvd conan.. dvd la kot, sbab tgk sekali imbas je.. =)

acheeqa farhana said...

awak mmg pndai melukis la..leh jadi kartunis yang berjaya ni..nice tw...

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Syahierah Ishak said...

byknya gambar detective conan.
peminat setia ni.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

Maizatul Syuhaidah said...

maseh sudi komen entry saye :)
saye x minat anime ni tpi saye suke tgok detektif conan. lgi2 yg real punye :)
suke lukisan awk ^_^

yad'z said...

dedolu jek layan cherita kartun nieh.. huhu.....

miss konspirasi said...

tak penah tgk pon katun tu huhu salam kenal dari saya

emy zulaiha said...

haha df minat gile tgk kartun eh.haha :P

emy minat tgk tom n jerry je! muahaha :p

O CIKTEDDY said...

awat df kate buruk!bg cik srius c0ol lorh..kui3
pndai lukis erk..

Mishter Izwän said...

tgk la kat youtube, mne tahu ade ke

Noraim said...

huaaaa mmg fanatik kartun ni. sorry la akak dah laam tak layan kartun. busy ke memanjang. hihi.