File 200 : Kes Pelangkung Lah Kepala Ni :D

ASSALAMUALAIKUM...


konnichiwa

my dear silent readers...

gomen nasai
kerana Df tak post apa -apa pun

tapi hari ini Df ada cerita tentang
" PELANGKUNG LAH KEPALA NI "

woww. siapakah gerangannya?
of courselah

PLKN
hahahaha =.=
#okay gila

ada budak lepas SPM ini secara tiba-tiba mereport sesuatu kes tentang PLKN.
Beliau meminta Df menceritakan MEMORIES gitu dekat PLKN
tapi apakan daya Df tak ingat sangat.
jadi Df ceritakan part memori Df dekat PLKN.
#skema tak ayat?

Df paling suka part masuk hutan walaupun tak seberapa HUTAN.
sebab apa?
sebab HUTAN tu boleh nampak jalan raya
hahaha
Hutan tu hutan...

kisahnya bermula...

        pada hari jumaat malam maybe Df sekompeni dah diarah kemaskan barang dan siap-siap untuk bertolak masuk ke hutan pagi esok. Memang time tu agak serabut juga otak sebab nak kemas barang - barang tu kena sama je dengan geng kompeni kita. hoho. Df sumbat-sumbat je barang tu. barang yang DF bawak ialah TOWEL,BOTOL,BEKAS MAKANAN,DAN PALING PENTING BAWA UBAT SAPU DAN SPRAY UNTUK JAUH SERANGGA DAN BINATANG. Yang lain Df lupa sudahh. hahaha. malas pikir nak sama ke ape. dia tak check pun. jorang je beria nauu =.= konon markah tambahan. ehh?? =.=. Masuk Hutan ni dikira satu pertandingan antara kompeni ALPHA, BRAVO, CHARLIE, dan DELTA. Df alpha. ALPHA 60 ehee. ingat pulak ID waa.

        keesokan harinya, semua kena bangun awal, ada yang lambat ada yang terpacak kat depan Dorm. Df lah tu. yee. Df antara Cadet yang paling awal bangun hahaha. sebab tempat orang memang Df senang gila bangun awal. kalau kat rumah pehh. macam ada satu penyakit je. okay lepas tu kan kami semua siap siap beratur menuju ke padang kawad. bawak beg masing masing. yang lawak ada bawak maggi nak masuk hutan =.= . Lepas tu Cikgu-Cikgu kami pun check beg masing masing untuk kepastian barang yang di bawa.

        setelah selesai, kitaorang dibawa jalan di persisiran pantai kauu jemahh =.=. jemah je excited tengok pantai =.= hahaha. Kami dibawa round round pusing dan ingatkan Hutan tu jauh benau lah.Lepas tu tengok laaa depan pagar masuk Kem je. pusing punyalah jauh berasap =.=. Sure semua kena tipu hahaha. first masuk terus kena carik kayu untuk dirikan khemah. kitaorang ni dibahagikan kerja. Yang Df buat jamban siang malam. kalau jamban siang jauh dari khemah. kalau malam sebaliknya hee. memang best gila kot buat jamban tu. korek tanah dalam dalam. then letak kayu tu banyak banyak bagi tahan berat seseorang manusia. Tapi memang ye. JAmban tempat Fav yang utama diorang kunjung. hahaha. ada yang boleh tahan taknak pi. =.= Df lah tu hohoho =.=

      Masa Df korek tanah dalam dalam.... Df nampak......

TO BE CONTINUED......

13 comments:

Razi ten said...

Hahaha Im so glad I never get to joined them, I mean homemade toilet? >.< Who would even dare to use it hahah..

Looking forward for the next entry xD

Cik Puan said...

memori plkn adalah memori yang sangat indah...cik pon ade pegi PLKN dulu...best..

Miss Boo said...

omgeeee! rupanya dpn pagar ken jer.. hikhikhik... best lar df tpilih masuk plkn dlu... T.T

Nurulee said...

ee tak dapat plkn. hahaha.
teringat pulak masa pergi kem pkbm dulu. kena masuk pandu arah. fuhhlamak. dah lah air yg dia bekal besar botol air askar tu je. mana cukup. emmm TT___TT

Puteri Kasih said...

cepat continue..hehehe

Sarah Mohd Saleh said...

suke betul bagi ayat suspen, mencikk tauuu

Syafiqah Othman said...

amboi mengimbau kembali nmpak. hahahaha.

shasha yacob said...

wahh, kak fd thanks :0 xsbar tunggu sambungan dia. hihi eksited lah haha

fadh leyanie said...

gigih baca,tiba2 ada sambungan..alorh..

shasha yacob said...

im waiting kak df . hihi

Gee Lion said...

nampak apa DF? suka buat saspen.. dah lah tak berapa nak faham cerita ni.. hehe.. :p

aisya said...

nampak ape df? ala, saje je nak buat saspens kan. nmpak cacing? hehe

shasha yacob said...

buat rilek je dulu kak DF . heheh lama lagi kot nak plkn heee