File 105 : Kes raya peace ^^V

ASSALAMUALAIKUM.

Ini first time waa post ini post lepas maghrib :D

okay okay. Df dah MC selama beberapa hari je.

Df tak sangka ramai jugak yang Singga blog Df time raya.
ohhsettt. good (Y)

okay now.
i want to show you something 
about RAYA 

dan apa yang berlaku sekarang ini,
Df dapati Aktiviti Df memang sama setiap tahun kalau RAYA

first!
Cooking >.<



INI nak masak rendang. rendang yang dah siap tak SNAP pon :P hehe


lepas masak tu kan, Mama Df buat kek :D


ini resipi keturunan.
ada sesiapa pernah dengar SAMBAL JAWA ?
mehh kongsi :P


ini serunding Df yang kacau-kacau termasuk rendang tu :P
hehehe jangan ingat Df tak reti kacau-kacau.
:P

yang kedua 
MEngemas >.< !
ohh mann setiap kali memang Df jee yang kemas.
abang-abang busy bekerja 
kakak pun sama
so, saya anak last
kenalah buat tu buat ni :D
but err. ikhlas jelah :D
hahahaha


okaylah tatata sayonara

:: korang lauk apa pulak? :P

35 comments:

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Detective Fiqa said...

@shar90eh eh biarlah :P hehehe nanti saya masakkan ye <3

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

rendang tu menyelerekan la =)

miz ruha said...

sambal jawa? tak pernah dengar..

deqjamucuxx said...

sambal jawa ? cam ne tu ehh ??

tirahzairi said...

nyum2...nak jgk..

aku HaniAsyira said...

cedapnya... woooo~~

sama lah kite..

♥♥szumika sakni♥♥ said...

kecur air liur hahhaa...

aisya said...

sambal jawa? 1st time dgr.. =)

★ aIsyaH ★ said...

aiwaa..! best nye dpt mkn..hehe..

sambal jawa?1st tyme dgr..hehe..xD

Cikgu Ma said...

wah...raya sakan nampak....

ANNA MARIANA said...

waaa...sedapnya.... ^__^

Shasha Yacob said...

waktu bab bab, mengemas yang lemah semangat sikit,xdpat nak online. sob sob. hihi

Sarah Mohd Saleh said...

xpena makan sambal jawa.besh ke?org jawa ea fiqa ni,br tauuuu ;)

-meeSUPERGIRL- said...

dapnyeeeee .. aum!

trah zain said...

bestnye,,, tetiba lapar..haha

QA's ~ mamapapa said...

sedapnya mkanan2 tu sumer..rajin dik Fiqa tlong mak masak n ngemas..besar pahalanya tu insyaAllah :)jmput follow akak kmbali,ye :)

are_lin@yu said...

bru nk puji ingt df yg masak..hihi

Liyaa Mf said...

Raya tuhari ada 3 lauk sumenye berunsurkan daging. Daging masak rendang, masak sup, & masak kicap. Bebapa hari pastu mak masak perut lembu tu masak lemak cili padi. Wahaha! Pasni setahun la takyah makan lembu lagi. Tunggu raya korban tahun depan lak :P

miss fluffy said...

sama je..raya mesti tlg memasak & mengemas..baru lulus nak kawin nanti..bhahah:p

cweet pinky said...

yeah , betol tuh , tuh memang perkara wajib tiap kali nak raya dan antara benda yang CP malas nak buat , hehehe !!

miss chillax said...

rajinnyaaaa :D

aiN NaJwa said...

jawa ker yunx..?? give me 5 sikit ! hehe.. :)

yana halim said...

laaa.....org jawa ke?

Cik Kay Jue said...

wah sedapnyer... huhu..

Nisa Greennnpanda said...

salam aidil adha fiqa-chan..
wah.. pndai ke masak sumer tue? ke pndai kaco je? hehe..

sy nie serious xpndai masak.. T_T

Michelle Hopell said...

tak heran kalau DF pandai tolong kacau2 :P

ana fatihah said...

masak banyak2 ni xjadi makin comel ke??hehe

Nizam Ijam said...

hari2 makan daging :)

Cik PensiL said...

wah2 rajin dia .

dekat rumah kita semua sendirian berhad dari kilang . kah2

terlampau rajin :p

Nurulee said...

Byknya masak. Meriah lah raya cenggitu. hihi.

Tinta Lana said...

Salam.

DF, sgt beruntung..banyak betol makanan,hahaha.

Hurmm, lana cam biasa..raya aritu, harus ada rendg ayam..

Hari raya tu jugak,mintak mak tolong bt kuah kacang..kempunan sgt..raya aidilfitri ritu tak dapat,hehehe.



cweet pinky said...

macam biasa la , rendang , ketupat , lemang , hehehe ~

CP nak tulis ,

Watashi no burogu o hōmon shite mimashou

kat CBOX tak lepas lak , agaknya dye
ingat shite tuh , shit kowt , hahaha !!

maksudnye , jom lepak blog CP , takde mencarut pown , hehehe !!

teha said...

bz nyee die.. hahahah !

Noraim said...

ohh blh buat menantu ni. kihkih.

akak masak puding dgn kek batik aje. yg lain2 mak buat. kehkeh.

eh apa tu sambal jawa? explain pleaseeee :)