KEs Df Cepat Jealous apabila...

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa minna!

hey, sudah tindu Df kah? maklumlah baru satu hari Df tak BW.
ehe. Df dah dapat berita yang bulan ni Df last dengan awak awak semua :)
Nanti Df dah takde,awak semua jagalah diri baik-baik ye ^^

Sekarang Df nak berbalik kepada tajuk
"cepat jealous" ?
siapa yang cepat jealous.errr
of course. Df
Df kalau jealous, Df cepat touching dan merajuk :D
err. tu perangai Df.

tapi kalau Df nak tangani cemburu tu Df diam je.
watsenyum watpeace je ^^
sebab-sebab Df boleh cemburu dibawah ni

Df memang kuat cemburu apabila :

- orang yang Df sayang mesra dengan orang lain ( tak kira sapa yang Df sayang tu )
- orang itu pandai mengaji
- orang itu rapat dengan kawan-kawan Df
- orang itu suka anime yang sama dengan DF ( yang lebih daripada Df )
- orang itu akalnya tajam
- orang itu baik hati
- orang itu ada duit
- orang itu ada lesen kereta
- orang itu pandai melukis
- orang itu pandai bercerita tentang agama
- orang itu pandai dalam seni mempertahankan diri
- orang itu jaguh dalam bola jaring
- orang itu pandai buat lawak
- orang yang Df sayang layan orang lain lebih daripada Df ** yeke? =.=

Semua manusia ada sifat cemburu
cuma yang membezakan cemburu itu adalah baik ataupun buruk.

tapi tak usahlah cemburu sangat sampai membawa PHD or IIH or apa-apa yang boleh membawa keburukan pada diri dan orang lain ^^

:: awak kuat cemburu bila?

arigatou ne!

31 comments:

Haruno Hana 하나 said...

kuat cemburu bila? bila org len pergi comic fiesta tp hana xleh XDD haha.. biasa2 je.. nape Df last on9 ni? dpt PLKN eyh?

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Fyeda QaiQayyirah said...

sy cemburu sama macam awk .. tahap gaban cemburu sy ,, smpi org lain nek meluat .. nak sy jee yg d layan lebih .. s0ma sy laaaa yg lbh .. xleh tgk org lbh d lyn dr sy d lyn .. SUNGGUH !!! mmg etu sifat sy sejak azali =)

Fyeda QaiQayyirah said...

sy cemburu sama macam awk .. tahap gaban cemburu sy ,, smpi org lain nek meluat .. nak sy jee yg d layan lebih .. s0ma sy laaaa yg lbh .. xleh tgk org lbh d lyn dr sy d lyn .. SUNGGUH !!! mmg etu sifat sy sejak azali =)

teha said...

hahha ! biase laa tu kan.. kite pon ade jugak jeles2 nie

Fyeda QaiQayyirah said...

awak ,, sy jeles tak kira masa , tempat dn keadaan sekalipun .. sy jns jeles tahap gaban !! sma mcm awk ... SUNGGUH !!! sy paling tk ska bila ada org lyn kwn/bf/gf nya lbh dr dy lyn sy .. sungguh sy cmburu .. br2 ni kazen yg seumur dgn sy dpt apa saja yg dy mau sdgkn result nya lbh kurang sma sja dgn sy .. SUNGGUH lg sy sedi dlm hati dpt fmily² tp sy malu nk tunjuk .. hancur bekecai hati sy .. huhu mcm blog sy plak .. pnjg nya .. =)

miss Asysha ! said...

amboii, DF jeles dengan saya la tuh. haha xP *sebab kite ada ipad mainan :P

ciksukaberangan said...

awat takda da bulan depan?!! >,< Tidaaakk~~~~!! aeh? cemburu? betul3. cemburu positif takpe. jangan negatif. hehe.. saya cemburu bile? rahsia~! >,< :p

zaza iman said...

hehe..zaza pun cemburu jugak..tp cemburu baik2 =)

ZiErWa zAiNaL said...

ops.. jgn jeles dgn zz ye.. zz ada lesen kereta.. dan dlu zz sgt mint dgn conan.. ada 5o++ komik conan dkt umah.. tp bila dah msuk 20-an, ni dah stop kejap..hehe

Inas Syuhaidah said...

Kelakar :)

Aien Nia said...

"orang itu suka anime yang sama dengan DF"
Ahaha..yang nie pun jeles jugak..
Ekceli aien pun same ..Selalu gadoh dgn adik..Tp sekarang xdah coz Aien minat Kaito kid ,adik aien minat Shinichi...

aisya said...

klau sepanjang masa nk cemburu penat la kn.. hehe

aku HaniAsyira said...

sama mcm Df..heee~~

nak pergi mana Df??

anNaqia said...

hm, jeles tengok orang lain da keja. tp sy ni dk umah lagi. uhu~

syafiqakarim said...

org tu akan terasa hati bila dia ada hati pada org tu.

hewhew

O CIKTEDDY said...

cik kuat cemburu...dlm semua hal,mugkin.haha
df nak gi mane?jgn tinggal cik..uhuhu

hazfee said...

nak pergi mana bulan depan tu df? hehe. cemburu tu biar la berpada. jangan terlebih sudah, nanti timbul pulak PHD :)

hahafyza said...

same lah kite nih . kuat no jelly nyerr tuhh . bhaha ~ nak kemane bulan depan tuh , nih mesti kes PLKN kenn . keh keh :D pasni takde kes lahh . wuuwuu T_T sedihh

❖ Syaa ❖ said...

Df ? awat sama kita punya jealous ? yeahhh ~ sehati sejiwa . Df nak pi manaaaa ? cakp lerr ? :3

Nadratul Syazwana said...

Normal kot kan jealous jealous nih haha ^_^

Syafiqah Othman said...

wiet2~ sdih sehh.. x payah pgi plkn boleh??? :) hee..normal kot da parsaan jeles.huu..piqah jeles kalau mak layan budak lain lebih dari piqah.hee..

sis92 said...

jeles penyakit hati yg sgt bahaya -,-

♥!!✿ Ain sajee ✿!!♥ said...

waahh , mcm same jaa list2 fiqa toh ngn akaq ~ ekeke

Cik Kay Jue said...

kalau cemburu kearah yang sihat tak pe.. betul tak? jangan cemburu buta udah la.. df da rabun da.. nama nyer cemburu rabun.. hahaha..

ckj pun cemburu jugak kalau ada orang yang pandai baca Quran.. dan ada la dlm 2 atau 5 dlm list df yang sama ckj cemburu juga.. lepas tu ckj akan berdoa dan usaha nak macam tu juga! hehe..

Noraim said...

jeles tu biasalah tp jgn keterlaluan ye. huhu.

Ratu Lissa said...

kesian DF kan.. giler-giler cintakan si conan / sinichi . tapi orang tu tak wujud pun.. tak pelah.. jangan terlalu banyak berimaginasi . overkahhhh ??? *larikkkkkkk*

Cik FaRiZaM said...

peace..... :D

cemburu tnda nye sayang kan?

misyamissyou said...

hahaha semua org cemburu..
bile pegi ni? hurmm dpt peluang je update tau nnt

Shasha Yacob said...

jeles dengan aku lletteww. hohoo

ANNA MARIANA said...

banyak nya list cemburu 2..hehehhe