KEs Anda Ditag

ASSALAMULAIKUM...

Konnichiwa minna~~

Disebabkan Df dah dicop suspek oleh Cex ah
So, Nak buktikan ke Cex ah yg Df tak bersalah.

Syarat-Syarat :
1) Tak boleh tag orang yang sama
2) Pastikan orang yang ditag tahu
3) ceritakan 11 perkara tentang diri anda
4) Jawab soalan yang diberikan kepada anda
5) Buat Soalan untuk orang yang ditag

11 perkara tentang diri DF :

1) Suka jadi photographer daripada model =.=
2) suka dengar orang bercerita tentang Islam dan Nabi-nabi
3) Suka menyakat or mengacau orang
2) suka tengok kartun anime berbanding cerita cinta or drama
3) suka melukis
4) anak bongsu
5) ada adik but bukan adik kandung
6) peramah pada orang yang Df kenal,pemalu pada orang yang DF tak kenal
7) suka berjimat **tapi dompet tetap kosong =.=
8) suka cari kawan banyak-banyak
9) suka pada haiwan comel-comel termasuk katak comel
10) jarang keluar rumah **putri lilin
11) suka makan coklat
12) suka gila gila
13) suka ketawa
14) MOOD MUDAH SPOIL
15) jatuh hati pada SHInichi kudo a.k.a Conan edogawa a.k.a penyiasat terkenal
--15 Df bagi--

Soalan yang ditanya Cex ah :

1.suke kaler ape?
-semua colour KECUALI PINK ! :P

2.ape bakat awk ade?
-melukis kott? dan ada bakat nak jadi isteri Shinichi **=="

3.ape pandangan awk kat sy ?
-peramah, dan semua baik-baik :)

4.kalau diberi pilihan, nak tak jumpe sy ?
-boleh je. yang penting dah jumpa jangan lupa belanja ye :P

5.pekara memalukan yg pernah t"jdi kat awk ?
-errr lupalahh =.=

6.cinta pertama awk ?
- of course SHINICHI KUDO

7.pernah mengigau ?(cecite)
-pernah juga . Df mengigau bangun pada pukul 12 tengahmalam nak pergi sekolah **semangat tu jangan silap

8.guna henpon pe skang ?
- alaa cikai je :) nokia 7200 kot apa entah =.=

9.kalau nk nom leh ? (guraw yo)
- ehh boleh sangat . nahh 0AG FCDFCAD. got it? **main hentam je

10.apa yg boleh wat awk ketawa?
-ketawa? semua DF boleh ketawa. sebab DF kaki ketawa

11.cinta bg awk ?
-cinta ? :) I dont know about love but i kNow about Aishiteru

Soalan yang dituju kepada SUSpek DF :

1) suka anime or kartun apa?
2) Pernah tolong cikgu tak ?
3) dulu sekolah mana?
4) suka buat lawak tak ?
5) nak belanja DF tak kalau kita pergi date ?
6) suka berkawan dengan Df tak?
7) nanti nak bawak mak ayah pergi mana?

sekian suspek :


30 comments:

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Syamira Yahya said...

wah df org suruh bg sampai 11 je, die bg sampai 15 tu. .hee

df kite same x suke pink, hehe ^^

Detective Fiqa said...

::shar90 : hahaha apa yang lain cerita nyer? cecite cecite. **jeles ke?

Detective Fiqa said...

::mira : hahaha. biasalahh tuu **nak top je hahaha.
eh eh same ek? tak sangka laa

shar90 said...

jeles?? sape xjeles ngan shinichi tu...
muahahaa xP

Detective Fiqa said...

::shar90 : then ? lain ceritanyer tuu apa? hahaha

shar90 said...

lalalalaaa~ ahahahaa xP

Detective Fiqa said...

=.= okay fiqa ngajuk .

shar90 said...

alaa... jgn majuk dik,,, ahahaa xD

Detective Fiqa said...

takde takde. nak tau jugak lalalala

shar90 said...

kat tweet zone... bahhaaa xP

Detective Fiqa said...

cehhh hahaha. yola yola. :D

yad'z said...

kite anak bongsu,. kite pemalu, kite gila2, gila cepat spoil mood, kite suke cekelat.. hikss..

tapiii..

kite suke pink, kite mencik katak.. =="

gadismanja said...

amboii kalau sume yg nak jmpe sy ,sy yg kene blanje rabak laa sye ,, hahahaha ,, fiqa ,, awk same ngan akk sy,bgun kol 12 ,siap mndi pakai ju skolah lagi nak g skolah ,, aaahahaha ,, kene gelak je ,,

gadismanja said...

saye same ngan yad'z ... suke pink mecikk katak ,, euwwww ,, ahahaa,,katak laa wat hdop sy sengsare menanggung nye

aisya said...

kita sama! puteri lilin, klau berpanas tu siap sedia malamnye mesti hidung berdarah.. huhu

Sarah Mohd Saleh said...

pink lahh plg jembuuu,howt n spicy.hehee.periang fiqa nih mudah ketawa ;)

❖ Syaa ❖ said...

Suke je bace entry dia , macam bace buku peyiasatan ehehehe
"peramah pada orang yang kenal,pemalu pada orang yang tak kenal" ini kite same hewhew xP

^_^ Cik Zaza House said...

ada yg sama lah..hehehe

Noraim said...

kemain byk soalan tu. kalau akak mmg xjawab la. hehe.

Noraim said...

kemain byk soalan tu. kalau akak mmg xjawab la. hehe.

m!3yr4h_LolLy said...

yg mengigau to, same la ngan akak. hehehe.

Hanamiko Sakura said...

wahhh... banyak persamaan la... nice perkenalan ^_^

kita pun suka anime... love much...

AlyNn NyzAa said...

singgah jap...penat~
eh?? katak comel??? err...akk geli la dik oii...tang mana yang comel nye katak tu....aigoo~~
suka melukis? lukis gmbr akk bleh? :P
no 3 tu akk suka sgt..mmg fiqa suka sakat owg kn...^^

Zakaria's daughter said...

mimpi bangun kol doblas nak g skulahh???
pergh perghh

hazfee said...

huih la, boleh ke ni DF jadi bini shinichi? ahahaha

teha said...

mmg peminat setia conan betol laa.. hehe :)

ciksukaberangan said...

bnyknye bagi tentang dirinye. hehe :) bagusla suke dgr kisah Nabi dan para sahabt :)

Haruno Hana 하나 said...

amboi3... cinta pertama Kudo Shinichi eyh? hehe :D

yad'z said...

lamanya tak update dik... ^^