Kes Follow memollow !

ASSALAMUALAIKUM ...


Hai semua ! konnichiwa minna-san !
Hari ini Df nak kongsi sesuatu yang Df telah lama pendam. Df nak buat pengakuan bahawa Df dah tak boleh nak simpan lama-lama.
Sebenarnya ada segelintir telah UNFOLLOWING blog DF. Namun begitu, DF tak marah atau simpan dendam terhadap blogger-blogger yang UNFOLLOW itu.
DI sini Df nak nasihatkan kepada blogger-blogger, kalau nak follow biarlah IKHLAS.
Beerti, followlah tanpa mengharapkan orang itu follow balik. Memang tak salah tetapi kadang-kadang ada blogger itu tak terima apabila korang kata " follow you and follow me back "
.Bagi Df, DF akan follow orang itu balik walaupun dia tak kata begitu. Itu hanya satu cara bahawa DF hargai korang yang follow blog ini.

KEpada yang dah follow blog ini dan telah UNFOLLOWING, terima kasih awak sebab follow dulu. Saya hargai sangat-sangat :)


Dan juga Df ini tegaskan HAL SALAH BAGI LINK BLOG dan letak LINK IKLAN
kepada sesiapa yang tak tahu nak letak URL Blog itu, Boleh rujuk LINk ni


dan bagi yang suka letak link iklan,TOLONGLAH JANGAN. Nak suruh Df klik pun, beritahulah.
INi tak, nak tambahkan modal korang, korang buat macam itu. Lepas itu, Df tekan nak tengok blog korang. IKLAN korang yang keluar pula. =.=
hmm.

sekian sahaja luahan DF.
tetapi kalau ada yang tak boleh terima, DF minta maaf.
Df luahkan apa yang Df rasa.
gomen nasaii.
minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki!

Arigatou !

tolong like page ini
|
\/

23 comments:

Fendy said...

setuju gak..memg ad kes mcm ni...follow n unfollow...

jgn risau..fendy xpernah unfollow blog ni...

Detective Fiqa said...

hm hehehe.
thanks.
arigatou! :D

Zakaria's daughter said...

hewhew.

saluu keneeeee jgk df.
dorg tglkan pesanan kt chatbox.

'folo me . fole me back !

tayah risau sgtt derr.
li polo wa , nanti wa pree pree wa polo lu balik.

grr.

*emo

Cik Kay Jue said...

salu gak CKJ kena cam tu. yang pasal iklan tu memang CKJ tak suke dorng buat macam tu. macam tektik kotor je nak dapt kan duit... huhu..

thnks tau DF sebab buat entry ni. ckj memang kadang2 terasa gak. yang follow kita pun bukan semua baca entry kita. betul tak?

*p/s : CKJ ada ucap thnks ker ea kat DF lepas DF follow blog CKJ ? huhu.. kalau tak.. CKJ minta maaf tau.

Detective Fiqa said...

Afiqa : hah. tau takpe. kita bukan jahat nau taknak follow balik hihi. lainlahh kalau ada certain blog tu. tak boleh terima perkataan tu :D

CKJ : hah. yes agree with you ^^
alaa CKJ .itu perkara biasa. saya tak kesahlaahh ^^ jangan risau . watpeace jee. takyah minta maaf. hihihi

cinta nabella said...

harini baru akk tawu yg ada jugak unfollow eh , hehe . btw, just be patient :) think positive for the negative person :)

HalimKich said...

i da komen ni..u jgn lupa follow i tau..kalo u x follow i,i unfollow u nti...hahaha...ada jgak org mcm tu..mcm la kita ni x mnghargai dia da follow kita kan huhu...

yad'z said...

maybe bukan sengaja unfollow.. salah satu sebab follower berkurang adalah ade blogger yang private blog or delete blog. sebab tu lah..

think positive.. =)

Sarah Mohd Saleh said...

berbulu2,tgk manusai cenggitu.follow ank harapkan balsan.pffttt

aisya said...

menyusahkan diri je nak unfollow org ni.. biar je la kan? huhu

Detective Fiqa said...

halim : hahah :D ayat diaa. haha :D
betullah tu

YAD'Z : huh? hmm mungkin juga kak. adehh~~. baik kak. thanks ^^

SARAH : watlek lahh kak ^^ biasa lahh

Aisya : yes tau takpe kak. hmm seyum jee ^^

Noraim said...

sy setuju! ada blogger yg paksa sy follow dorang. Dan ada yg tak follow tp kata follow. mcm2 ragam org ni. hehe.

Detective Fiqa said...

biasalahh :D

ChaCha said...

isu yg sering diperkatakan..hummm...sabor je yang... :)

nadilah said...

nak cakap pun susah, itu hak masing-masing. Yang penting ikhlas kan kan

yad'z said...

hehehe.. same same.. =)

nur said...

setuju dengan DF.. hmm.. selalunya follwer yang tak tinggalkan link nemo akan cari sedaya upaya.. nak follw blik sebb menunjuk kn keikhlasan .. tpi kes unfollw tu.. xbest betul..

Detective Fiqa said...

Nadilah : yes betul betul ^^

yad'z : hehe :D

Nur : hmm tau takpe. huhuuhu

Leeyana Amzar said...

hehhe kes biasa terjadi ni detektif hehe

Ain Nadiah said...

betullah tu, tak patut bila kita klik URL blog tapi yang keluar iklan dia. mmg cara kotor utk dptkan duit, tak tahu halal ke tak dia dpt duit dgn cara menipu.
erm

Liza Razak said...

kes ni mmg biasa..kalu saya pulak..saya akan follow balik dan tinggalkan komen.x balas balik pon x pe.yg penting kita ikhlas :)

yad'z said...

cepat lah update sayang.. =)

Cik Chokie said...

Banyakkan bersabo eh DF sayang :') biasa la manusia memang macam tu . selalu tamak .