File 129 : Kes The Liebstar Award

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwaa :D 
Entri kali ini tentang liebster.
Df dah kena TAG dengan kakak blogger yg comel lagi menawan, Kak Aisya

fikirkan selamat tetapi tak juga =.= hahaha
terima kasih kak kerana tag anda begitu berharga :P



Soalan-soalannya adalah :

1. Warna favourite anda dan nyatakan kenapa.
Df sebenarnya sukakan warna MERAH sebabnya kebetulan 
red adalah warna kesukaan Shinichi dan juga tanda Shinichi dengan Ran.
bukti ? DC Movie :

"the time bombed skyscraper"


2. Kelebihan yang ada pada diri anda yang mungkin tiada pada orang lain?
Kelebihan Df ? macam takda hahaha . tapi kalau dalam Kelas Df kat U semua berharap Df dapat betulkan projector sebab kata mereka 
"Fiqa kan conan" =.=

3. Perkara yang paling pelik anda pernah lakukan?
Jual mangga masa kecik kecik dan minum kacip fatimah time beraya rumah cina hahaha
zaman tok kaduk ni :D

4. Movie atau novel yang paling bosan pernah anda tonton / baca?
Novel Df tak minat, kalau Movie ? Df pun tak tau hahaha.
Df, sebelum nak tengok movie, Df selalu spotcheck ala ala Detective sebab nak tahu movie tu bosan ke dok ehee

5. Perkara yang menjengkelkan anda?
Perkara yang menjengkelkan Df ? banyak tapi Df paling benci apabila kerja bergroup tapi dia yang buat kerja untuk Df. Memang tak suka!!!

6. Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
Jam

7. Umur blog, berapakah?
Df tak tau lah hahaha tengok kat profile blog ini start since Januari 2010 tapi Df tak aktif pun dan tak tau apa-apa. tapi disebabkan rasa takmo rasa tertanya tanya 
Blog ini lahir pada 1 May 2011 :) Jadi, umur blog ini 3 tahun 11 hari :D hahaha
senang.

8. Routine blogging anda bagaimana?
Df selalu post entri,then BW kat BL lepas tu haa macam biasalah

9. Cuba explain sikit mengenai URL Blog anda tu.
URL blog Df  " http://conan2657.blogspot.com/
jadi conan tu temanya . yang nombor tu? sebenarnya nak tukar tapi tak kesempatan
kalau boleh nak URL http://conan4869.blogspot.com/
totally about DC :)

10. Pendapat mengenai blog saya?
Pendapat ? Df suka . semua yang dekat BL Df tu semuanya Df suka.
hahaha
suka means BEST the best of The best bagi Df

11. Kekurangan pada blog saya yang perlu diperbaiki?
none. hahaha :D 

kak, dah semua saya dah jawab. hahaha

soalan mangsa seterusnya
1) Nama sebenar anda ?
2) Tarikh Lahir anda?
3) Hobi anda ?
4) Kenapa anda berblogging?
5) Apa tema blog anda?
6) Siapakah blogger yang menjadi pujaan anda?
7) Kalau anda blogger yang FAME, apa yang anda akan lakukan?
8) Dalam seminggu, berapakah jumlah entri yang anda post?
9) pendapat anda mengenai blog Df?
10) Pendapat anda mengenai Df ?

TAG:
dan orang yang membaca entri ni :D hahaha
-tiada paksaan :)-


15 comments:

dunia murni said...

ni kes kena tag orang, sy pulak sendiri cari soalan nak jawab hihi.

best pulak jawab soalan2 ni, tapi boleh tak kalau tak perlu buat entri? nak jawab kat komen box je *ngada haha

anyway, hai lama tak bw sini =))

Cik Yaya said...

yg last tu yg maleh sikit tu.....
kena buat jgk ke? xya kot kan..^o^

Detective Fiqa said...

@Cik Yayapun boleh hahaha :D

Detective Fiqa said...

@dunia murnipun boleh. spoting jee :D

dunia murni said...

dh jawab. dlm blog. meh2 singgah balik. ^_^

Cik Puan said...

wooowooo...minom kacip fatimah tuuuuuu.....

Sally Samsaiman said...

nasib baik tak tag kak sally..hahahaha :P

Izzati Amira said...

perghh.. bunyi mcm addict ngn DC.. heee... duk kolej jarang dpt tgok tv.. layan komik je.. tu pun satu siri satu bulan je beli.. (:

puteri kasih said...

kena tag juga ngan aisya...tapi lom buat lagi..hehe

Noor Mala Shahar said...

singgah sini bw n menabung...

Aisya A. said...

warna fav kita sama! hehe.
thanks df sudi jawab. :D

Nurulee said...

minat betul kak df dengan conan. hehe ee dulu suka baca comic conan masa primary sch =D

Anonymous said...

amboi ? nama sebenar memang tak la nak tunjuk dekat blog.. nanti kantoi.. org lain tak boleh tau nama real Hanamiko Sakura.. keh3,, inshaAllah nanti ai buat hokey ;)

-Hanamiko Sakura-

Rikochikato Dain said...

Kon'nichiwa, watashi wa pīku - pīku o tsukanoma to# 1009 ni shitagatta

nana kimie said...

eh2 nana baru perasan ada dlm BL df..heee..tq dear!:)

olo kena jawab jugak eh?;p