File 163 : Kes Women

ASSALAMUALAIKUM...

Welcome Home,

Hari ini Df tengok ramai dah balik U.
ada yang sambung study degree.

goodluck
bitaufiq wannajah
ganbate kudasai
fighting
selamat berjaya !

Tajdid niat sebelum mula belajar :D

okay dah dah dah.

haa harini Df nak beritahu tentang sesuatu.

untuk mengubah atau berubah sesuatu yang biasa orang ramai melihat adalah susah.

contohnya

credit to afiqah

bhahaha pada mulanya Df guna brush line app untuk lukis. tapi disebabkan handphone tu rosak
Df tukar handphone lain untuk lukis.
akhirnya SKETCH app menjadi pilihan utama Df untuk melukis.

yaa, pada asalnya untuk melukis memang payah. setiap line yang bengkang bengkok tu
akan ku padam satu per satu.

yaa susah, untuk meneliti dan menilai bagi tampak elok.

namun apakan daya, jari Df tak bedung.

masih nampak bengkok linenya.
dan Df simpulkan ada yang tak kena pada handphone tu sebenarnya 

screen touch terlalu smooth ?

eh sat sat. ini Df cakap sebab nak tunjuk pandai lukis kah?
nope. tapi situasi melukis.

cara melukis, app melukis, sebelum melukis, ketika melukis, selepas melukis.
apa kena mengena?

yang kelima-lima situasi itu ibarat perubahan seorang muslimah.

yaa. pada awalnya perubahan seorang muslimah memang payah.
kejap berubah kejap tidak.
susahnya beristiqamah.
sebabnya ? 
Ujian bertimpa timpa tiada berhenti.

Walaupun dicaci, diperli jangan putus asa.

mula mula kita nampak teruk 

tapi akhirnya nampak elok pada Allah :D

sekian.






12 comments:

Si Galah Panjang said...

peganglah dgn kata kata " biar orang kata kita , jgn kita kata orang"

#jenjalaan sini , nnt jemputlah ke blog kitee ^_^

Hanamiko Sakura said...

df ada insta ? tiba2.. haha.. teringin nak jumpa df. serius :)

Bro Ley said...

Lawa lukis...saya kalau lukis lagi la bengkang bengko kot....

Menarik entri ni kepayahan melukis diibaratkan seperti perubahan seorang muslimah. Betul la tu...paling payah sekali nak istiqamah, tapi kalau niat tu betul2 kerana Allah, insyaallah boleh la...

Aisya Ahamad said...

Mulut manusia ni tak jauh betul dr mencaci mencerca ni. Nk berubah jd baik org mengata, kalau jahat lagi teruk lah org mengata. Mudahan kita dijauhkan lah dgn sifat mcm tu. Huhu. Betul tu. Yg penting cantik dan elok di mata Allah.

aiman mania said...

untunglah pandai bab bab doodle nih...saya pandai buat org lidi je :p

fadh leyanie said...

Saya faham apa yg df cuba sampaikan, berubah sikit-sikit..tapi kan nak tegur sikit la. Lukisan tu kiut miut..

Zizie Zack said...

nice nasihat DF.. setuju semua point DF :) ok la tu lukisannya.. kalau dpt kat zizie, haaaa... haru.. hehe

hamizah che mat said...

jemput singgah
JOM FOLLOW SAYA

ana fatihah said...

Tuhan yang membolak-balikkan hati.
Sebabtu kita kena selalu doa semoga kita sentiasa istiqamah dalam kebaikan. :)

Nadratul Syazwana said...

Elok cantik je Nad tengok lukisan tu T_T Hahahha you have talent lah!

aiman mania said...

bila nak hapdet baru nih ?rasanya dah komen dah entry ni..huuhuu...
Hai DF !drama Japan tak minat k?pernh g Japan ?

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum DF,

Salam ukhuwah.. Ingatlah cacian itu sebagai pembakar semangat janji nawaitu kita betul.. ;-)