File 97 : Kes Chinese's Restaurant

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwaa minna.

hey sorry .
Df amik MC 2 hari sebab Df pergi HAlimunn~~
Honeymoon actually with lovely FAMILY

Df pergi PErak naik kereta PEsona
dalam kereta tu Df asyik membongkang jee kejenyer
sampai Bakal kakak ipar and my mum tak bagi Df tito.
Actually jeles lerr tuu tak dapat tito
hahaha

okay dah dah dah

dah sampai kat Pulau Pangkor gituq
after keluaq dari kedai gitu
sekali Mat Tolleh tibe tibe tanye sambil jalan

Mat tolleh : Chinese's restaurant?

Tauke kedai : #muka blur sambil tercengang

Mama Df : hmm?

Mat tolleh : chinese's restaurant ?

Mama Df ; ohh. #sambil tu dia tanye tauke kedai tu... Chinese's restaurant?

Tauke kedai : there # sambil tunjuk arah

Mama Df : #cakap dekat mat tolleh tu ... At there side.

Mat tolleh : terus belah~~

lepas tu mama df pun cakap

Mama Df : itu orang France tu. "Slank" dia lain sikit.

Kiteorang pun ohhhhhh je memanjang~~ termasuk tauke tu

Actually Diaorang memang slank lain daripada english kita.
mama Df cakap diaorang ni cakap style british .
yang kita america :D
hehehe
btw Df faham jugak ape mat tolleh tu cakap
tapi gila laju dia cakap kott
Df hanya paham yg akhir tu je
"RESTAURANT"
hahaha

apa macam ?
tercabar tak dgn mama Df ni?
power kan?

tenang sikit bila dah sampai kampung ^^


30 comments:

Everything's Everythings said...

haha suka betul dgr kalau english slang British xD

Sarah Mohd Saleh said...

mau tcanggak2 dgr slang mereka ni.

aku HaniAsyira said...

kalau mcm harry potter.. suka2..

Michelle Hopell said...

awak ni tak tito aje .. haaha :P
arigato :D

Mishter Izwän said...

wah pegi haneymo0n tak ajak pun . heheh. sonok dpt g perak

-meeSUPERGIRL- said...

BI belah mane tu ? hahahahah

aisya said...

teringat masa ikut En. Barney balik kampung.. rasa tenang je nampak sawah padi kiri kanan.. hehe

Momo said...

hahahhahaha.... itu hari aku sama lift dengan org negro... mesra pulak la org tuu... die cakap bukan main laju..da tu tanye tak pergi ke ramah tamah...dia baru je pergi sane.. (in english) satu je aku dapat tangkap.. I just got there. Hahah..yg lain aku tak paham.memang hebat mama ko...

CikMunBlogger said...

tetiba pulak masuk dalam " Oh My English ! " haha . mun selalu jadi camnie . paham dorang cakap . tapi slow nak balas balik . hehe

are_lin@yu said...

hehe pakat2 tak faham...hehe

Syafiqah Othman said...

waaa.. best la dia jlan2 g pulau pangkor. :D tere mak df bole beza slang depa tu.. hee.. :D

Liyaa Mf said...

Haha! Naseb bek paham pastu. Kalau tak kesian r Mat Tolleh tu nanti sesat :P

Nisa Greennnpanda said...

hehe.. tp sy lg suke kalo org british ckp dr org america ckp.. XD

Crew Fathi said...

^_^ kampung halaman adalah tempat yg terbaik untuk tenangkan fikiran.. ^_^

deqjamucuxx said...

tercabar kot , mak buleh paham slank British ~! kite ni, amereka pon tergagap ~ wiiuuh2


sUke-sUki :D said...

pegi pngkor? bez bez aritu snorkeling sna =)

Cikgu Ma said...

oh my english...!! hehe

Zierwa Zainal said...

hebat2..hehe
mmg pun slang dia org pekat sgt,, tu yg x bpe nk pham.. hehe

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
tirahzairi said...

ewahhh...power....hihi

Kecik Anis said...

hahaha., bljr ramai2., oh my english....

cik nana said...

slang sangat effect kan. even cakap yg mudah tu pun boleh tak paham kalau tak betul2. hihi

ana fatihah said...

Saya pun prnah jugak macam tu..Dia tanya hospital je sbenarnye.Tapi,dua tiga kali jugaklaa dia kene ulang sebab saya kurang faham..hehe

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Aah..accent british len macam skit.. lana dengar pun, salu nak mengajuk cara diorg, tpi yg jadinya, tersembur2 air liuq,hehehe.

Slanga diorg mcm mendesis skit..huruf s mcm dilebih2kan.

-meeSUPERGIRL- said...

kite punye english slank kelate . haha

Hanamiko Sakura said...

err, bukan ke kita punya english ikut british?? tapi cara cakap gaya america..

keliru-keliru-keliru...


hari tu saya jumpa itu customer orang bangla cakap english, adoi~ tarak paham maa~ ngeh3

Schu haDa said...

cegu sy ckp kita yg guna BRITISH slang, bkn amerika T__T

eja samad said...

wah!!seronoknya dpt jumpa bendang :)

Secrets of A Teenage Girl said...

kalau dgr slang diorg ni, mmg xfhm.. tercengang2 dibuatnya..hehe

zana said...

waaa x ajak pun hehe..