File 151 : Kes All about Cool

ASSALAMUALAIKUM...!

Alhamdulillah 
Allah izinkan Df sihat semula
Alhamdulillah :D

okay sekarang,
tajuk hari ini punya 
" kes all about cool "

Cool

ada orang tanya
" kenapa kau obsess sangat dengan Detective Conan ? "

jawapan dia
is all about cool
hahaha


sebab watak utamanya cool gila
nak nak time Conan or Shinichi selesaikan kes
cair Df  hahaha
Bukan itu aje 
masa Conan nak selamatkan orang ke apa ke
pehh cool cool cool! 
Awesome!
thats why lah I jatuh hati dengan DC hahaha



Df suka gila dengan drama,anime,movie ke apa ke
yang watak utama or sampingan yang COOL

bukan hensem yang ku cari tetapi cool

contoh drama korea kan kan
yang yong hwa main as Shin Woo
haha dari situ Df mula jejaki si yong hwa sebab dia cool ( jangan marah kak sally )


bukan yong hwa jaa
Kim Bum pun 
dia cool gilaa

Prince of Tennis pun
watak cool 
"mada mada dane"
Echizen Ryoma


kalau Df tengok movie or apa apa
mesti Df akan cari ada tak watak yang cool ni
hahaha

aipp tak boleh cerita banyak banyak :P

sekarang dah tahu kan kenapa Df suka Detective Conan

ehh lupa
thanks to Nuff for CPUV British Council
click click lah kalau nak tahu :D

19 comments:

Azwar Syuhada said...

DF tengok ke cerita korean baru tue? My Lovely Girl, Rain belakon. xD

Cikgu Ma said...

akk pon suka watak conan...walupon dh tua ni, masih minat kartun..hehe

Zana Hassan said...

Akak dah lama tahu dah df mmg suka sgt anime conan tu hehe..

Gee Lion said...

start cair dgn Kim Bum dlm cerita Boys Over Flower.. huuuu.. memang hensom, berlakon pun best ^_^

Izzati Amira said...

kan... conan cool gilaa kan.. bijok pulak tu *padahal pelukis dia yg bijok* ekeke..

kim bum tu agree lahh. tp yong hwa kita xminat sgt.. hikhik

Aisya A. said...

oh plus shinichi handsome.. conan plak cute. hehehe

Iris Jasmine said...

hardcore fans of conan ehh hihiihi

At-Tarmizi said...

cool ^_^

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

Nadratul Syazwana said...

Amboi amboi, lain taste ni suka yang cool. Kak Sally, kasi marah sikit :p Ehehe

Cik Balqis said...

konnichiwa!
haha XD
eh, saya pun minat gila conan.
tp skrg nie ssh nk cri komik conan la.
sedih je,

eh, komik da smpai episod mana? tau x?

puteri kasih said...

ohh minat yang cool la ni ye :D

Meura Fiznie Airah said...

Samaaaa , saya sukaaa actor yang ccol cool jugak . Nampak dia handsome sangattt macam Jang Geun Suk dlm drama He's Beautiful . Omooo melting *beku balik

Cik Nadyya said...

sebab tuu nadyya suka shinichi...hahahahaha

Hikayat Seorang Budak said...

DF pun cool :)

Zierwa Zainal said...

sama..zz suka sgt tgok cite DC.. smpai adik zz kata dh besar pun nk tgok cite katun lagi..

Junkyo Hikari said...

dak nih type dia cool rupanya mwahahaha XDD

how about megane kun? kekeke XDD

tapi kan dalam conan, tak suka watak detektif kecik yg budak2 tuh TT^TT rosak mood sikit lah sebab geram.. ahahahahaha.. kejam dak? sebab tak suka budak2 mcm tu :3

Miza Idgihat said...

Laaaa tu rupanya sebabnya. Haaa ni mesti kak DF seorang yang cool jugak kan kan kan *angkat kening*

Zana Hassan said...

comey header tu hihi..

Cik Yaya said...

yup..
yaya pon mint conan..
always japanese cartoon in my heart selain dari sailormoon..haha