File 133 : Kes Ilmu

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa. 
haritu dah LISTEN 
harini Ilmu pula :P ehee

Df nak semua geng blogger Df bagi pandangan atau pendapat tentang situasi dibawah ni


maksud dalam gambar :
orang yang dah pandai ilmu agama takpayah klik ke blognya untuk baca entri adab tu hah fuhh 

I tak taulah apa yang dia fikir. 
tak semestinya orang yg berilmu tak boleh nak membaca coretannya.

ingat, Ilmu perlu dicari walaupun sudah penuh
ilmu didada  :D
maksud Df
tak salahlah kalau diklik pun adehh 
saya bukan nak aibkan awak
tapi Df harapkan awak betulkan kata-kata awak

sebab kata-kata sangat penting.
apabila orang salah tafsirkan susah ?
hee
btw thanks juga sebab bagi idea untuk post entri ni hahaha
maafkan Df



25 comments:

Alynn Nyzaa said...

Lama tak singgah sini.. :)

Eimma Esmail said...

kurang faham apa yg si " dia " cuba sampaikan :)

x salah kalau nak tambah ilmu yang ada. yedak ?

puteri kasih said...

yang tu komen betul ke atau spam? Dulu masa ada kotak jerit selalu juga ada yang tinggalkan jejak yang sebegitu

p/s isi tabung untuk df :)

nana kimie said...

setuju dgn Df!

aniesa ahmad said...

Ilmu perlu dicari . :)

Cik Yaya said...

jgn klik kalau da pndai ilmu agama?pe mksudnye tu.. =_=?

Lee Wa Wan said...

ehhhh... wan pon masuk screenshot la... hahahahaha :P

Mazni Munawar said...

betul tu. apa salahnya klau saling ingat meningati kan

Zierwa Zainal said...

betul2.. kdg2 kita pun kena perbaharui ilmu yg kita ada.. :)tak pernh lgi zz dgr org ckp mcm tu.. :)

Nadratul Syazwana said...

Ayat yang kedua tu takyah letak pun takpe kot kan?

Nasrul Muhaimin Ariff said...

macam-macam... ada juga kes spt nie yea...

Sally Samsaiman said...

tu eye catching punya strategy...tapi silap ayat dia agak kurang bijak....

p/s : header baru ek?

fadh leyanie said...

salah satu cara nak sampaikan ilmu, kena ada konsep omputih panggil "clarity"

Miss Boo said...

ilmu xda hadnya... selagi kita masih hidup kita mesti terus utk menuntut ilmu...

Junkyo No Hikari said...

yups hopefully si dia sedar :)

lagipula kita ni cuma manusia biasa, wajib belajar ilmu agama.. XDD

anyway mungkin penggunaan "dia" (idk why, setiap kali guna perkataan dia dekat org yg tatau sape tua/muda rasa cam kasar) sorry kalau terasa TT^TT

maybe tuan punya kata2 tuh bermaksud sarcastic XDD

Mime MF said...

kdg2 ayat dia guna tu nak psycho kita...nk suruh kita klik sbnrnya tu..hehe bila kita klik je rupanya iklan!!*gerammm~

Detective Fiqa said...

@Eimma Esmailha? haha takpe :D

Detective Fiqa said...

@Alynn Nyzaatulah. blog anda dicari cari saya hehehe

Detective Fiqa said...

@puteri kasihtq kak :D

Detective Fiqa said...

@Cik Yayahaha maksudnya yela org dah pandai takyah klik. seolah olah org dah pandai takyah carik ilmu lagi ehehe

Detective Fiqa said...

@Sally Samsaimanehe :P biasalah mood berubah ehehe

Detective Fiqa said...

@Junkyo No Hikarimaafkan saya >.<

Detective Fiqa said...

@Mime MFtapi ni bukan iklan kak hohoh

cik lisa said...

ilmu agama takde siapa lebih pandai. sebab ilmu tu tak habis. kadang-kadang saje nak tarik perhatian untuk kita klik iklan dia je tu. haihhh, kalau lisa, terus block IP je, haha

Zana Hassan said...

apa yg dia nk smpkn..

dtg jenguk sini :D