File 92 : kEs Binatang kuda-kuda


Assalamualaikum..

KOnnichiwa minna!
sihat tak?
ehem-ehem kali ni Df nak buat tajuk
" binatang kuda-kuda~~ "
err. korang tahu tak apa tu?

okay tahu dah tengok muka blur sorang-sorang.
hahaha
Actually Binatang Kuda-Kuda ini hanya bahasa Kiasan je
bahasa sebenarnya adalah " KEDEKUT "


kalau korang nak tahu perangai buruk DF adalah kedekut
tapi bukan kedekut benda lain cuma
" KEDEKUT KREDIT "

hahaha :D.
Df ni PAling malas nak balas mesej orang Walaupun orang yang tersayang hantar mesej!
hahaha gila jahat :D
kadang-kadang after dah berjam-jam baru nak balas.

Df selalunya utamakan yang IMPORTANT dulu.
yelakan setakat nak mesej-mesej .Df takkan layan~~
Kalau macam contoh Diaorang dalam kesusahan je baru Df nak balas.
kalau macam SHINICHI tu hantar mesej of course lah waa balas. hahaha

" WA bukan budak yang suka bermesej and tak suka membazir "

Df ni tak suka membazirkan kredit topup sebab malas nak topup nanti.
Nak nak duit pun Mak ayah yang bagi.
So Df ada "shy shy" nak mintak .

Lainlah macam orang-orang yang hantar mesej kat Df ni. hahaha
HArap maaf ye yang Df tak balas mesej ni :D
DF dah POKAI nak topup :D hahaha

and sementara ada peluang ni
DF nak ucapkan selamat Hari raya okay?
Duit raya Df nak boleh ? :D haha


okay sekian
Arigatouu :D






32 comments:

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Sarah Mohd Saleh said...

hihihi...bgs letewww laja bjimatt.susa sgt pakai hp maju.wasap or bbm jek.sbulan skali je topup.haa kan jimat ;D

aku HaniAsyira said...

sape shinichi?? keh2.. akak pulak rajen anta mesej.. heee~~

ZiErWa zAiNaL said...

hehe.. zz pun mls btul nk blas msg.. hehe.. =)

Dakara said...

Waaa, same la kite, skarang dah malas nak balas mesej atau tibe tibe antar mesej kat org, hehee :D

Syamira Yahya said...

haha, fikirkan binatang ape la td rupenye kedekut. .hee
beze dgn sye, org pling suke balas mesej org tp pling mls nk call org. .hehe

rindu dekat DF da lame x singgah sini ^^

fadh leyanie said...

sama la kita spesis..msg yg penting baru balas,msg yg tak penting2 tidak dipedulikan..
salam aidilfitri :)

-meeSUPERGIRL- said...

mee pakai dg free je texting . muahahaha

selamat hari raya :)

miss chillax said...

sama! tapi kan.. kite bukan sebab malas ke apa. kite fobia dengan telefon or handphone. sejak cuti semester yang panjang ni :(

miss chillax said...

sama! tapi kan.. kite bukan sebab malas ke apa. kite fobia dengan telefon or handphone. sejak cuti semester yang panjang ni :(

miss chillax said...

:D

Secrets of A Teenage Girl said...

akak tak adalah kedekut, tp xde siapa nk hntar msg. asyik dpt love letters dr mxs je. mymph je kdg2.. haha.

aisya said...

haha. teringat ada sorg member ni. Sama lah kedekut kredit. Kalau kite msg yg bnde important pun jgn harap dia nk reply. Nak save kredit sebab nk gayut dgn bf dia. sabar je la ade kwn mcm tu. haha

Hanamiko Sakura said...

saya tak kedekut kredit.. tapi saya suka bajet kredit.. XD haha

ana fatihah said...

Baguslah tu..Jimat..hehe
Btw,selamat hari raya jugak..maaf zahir dan batin. :)

Mishter Izwän said...

ala. kedekut kedit je. tak de la teruk sngt.

Hans said...

hohoho
xper
jimat kredit bagus juga tu

mecha_praline said...

dulu masa zaman skola minat sangat dengan conan edogawa. hehe

eyjalukman said...

time kecik2 dlu rajin lah nk balas mesej . da besar2 ni rsa mcm malas dah nk msg2. klu ad hal pnting tros call , snang. hahha

~~oOpEt~~ said...

tudia.. sinichi tu mesti shar :D haha

teha said...

selamat ari rye.. jgn lupe pos duet rye dkt sini.. hahahah !

en. buaya said...

oh kita sama tapi tak serupa.. hehe

are_lin@yu said...

ayu kawan baru kat sini ;-)..salam aidilfitri ;-)

O CIKTEDDY said...

yeay kite same..dahlah org mesej x blas.pastu org tu call plak x nak angkat juga..xtau knp cik mcm ni..haha

CikMunBlogger said...

haha , mun ? paling suka mesej . itu dengan ehem ehem lah ! kalau mesej tak penting , baca pun tak . tapi mun , kredit mesti kena ade walaupun tak msg . takut takut ade urgent ke kan . hehe :)

Cik Kay Jue said...

ckj pun malas nak reply msj... ckj terus call jer kalau ada apa2.. :P

Zakaria's daughter said...

guna lah youth club tanpa ragu ragu. hanya 1 sen ke semua nombor maxis . kahkah..

oiittt df. lama gilos wa tak jenguk blog nihh. rinduuuu nak tengok kessss. kess dah bertukau jadi file ? eh apakah.

Nurulee said...

Haha. Perangai DF mcm salah sorang kwn Ee =D

Syafiqah Othman said...

la. ptut la x pnah2 balas mcg kita ni ha. heheh. :P

Ika said...

hahah. samelah kadang2 malas nak top up.

Selamat Hari Raya. :D

aNiss :):) said...

SELAMAT HARI RAYA yaa :DD

p/s : nak duit raya!!

Everything's Everythings said...

owh xpe tu bkan kedekut namanya, berhemah tu kan? hak2 ;D

mmg peminat detective conan ye?