KEs Gangsterkah DF?

ASSALAMUALAIKUM...

Konnichiwa minna-san.
hai awak semua !
Df tak tahu nak post tentang apa.
Jadi, Df nak kongsi cerita tentang pengalaman Df masa sekolah dulu.
masa Df darjah satu Df selalu kena buli.
maklumlah Df ni kelimemeh !
then Df mula berkawan dengan orang yang pandai masa Df darjah 2 3.
semua kawan-kawan Df dah jadi satu geng !
Kita orang memekak sama-sama, main sama-sama, belajar sama-sama.

cerita pertama Df jadi jahat
ApaBila Df naik darjah 4 5. Df dah mula naik tanduk ^-.-^
MAsa tu Df and kawan-kawan tengah salin baju untuk teruskan pembelajaran dalam kelas.
tengah salin tu Df gaduh dengan seorang kawan Df ni.
Budak tu cakap benda yang amat-amat menyakitkan hati.
Df dah tak tahan dengar.DF pergi dekat dia
PEnampar diberi kepada dia. Itulah kali pertama Df tampar orang
after that, Df terus belah sambil buat gaya gangster keluar tandas!
then Df tunggu dekat luar tandas, budak tu pun keluar sambil bercakap
" aku dendam dengan kau dari dulu lagi, siap kau siap "
lepas tu, Df pun cakap
" aku pun dendamlahh dengan kau !"
Df main cakap je walaupun masa tu Df tak tau ape tu dendam.
Kawan budak tu pula menyampuk
" Aku bagi tau mak dia"
Df pun buat muka tak bersalah.Padahal dah tampar anak orang tu. =.=
selepas berbulan-bulan tu, Df tak dapat apa-apa aduan pun.
nampak sangat dia pengecut !

cerita kedua DF jadi jahat masa DF darjah 6
cerita dia macam ni
masa tu Df tengah main baling-baling gam dekat kawan Df dalam kelas
sekali Df TERbaling gam tu dekat kawan budak tu. kawan budak tu pun baling balik, Df balas terkena tudung dia gam
then Dia dah geram, dia pergi picit gam tu kat tudung Df then lari ke tandas
Df punya jahat, Df sapu gam tadi tu dekat beg dia. habis satu beg Df letakkan gam.
jahat tak ? hahaha
balik tu, Df dapat panggilan dari mak kawan budak tu.
mak dia marah-marah Df tapi Df dengar and Df buat pandai jee.
Df cuma balas
" ye makcik. hah. ye ye "
then off terus
tu je sebab Df dah geram punya pasal.siap nak mengadu manja dekat mak.
Df tak mengadu pun dekat mama Df.
yang kelakarnya, mak dia siap nak report kat cikgu.
tapi takda apa-apa yang berlaku pun =.=
aptb lahh!
For your information, budak-budak tu sekarang jadi kawan baik Df sampai sekarang.
budak yang kena tampar tu tak pernah lupa birthday Df. sebab kita orang lahir pada tarikh yang sama :)
dan budak yang kena gam tu dah lama tak contact Df, rindu mehh
but
Df tahu diaorang dah ada kawan baru masa sekolah menengah :)

sekian sahaja

arigatou!



23 comments:

Drakula Comel said...

skg ni gengster kt blog lak..ahaha

ciksukaberangan said...

aiya~ nakalnye.. haha. eh, jadi kawan ke lepas buli? cakap tak contact? ^_^"

Sarah Mohd Saleh said...

uishhhhh otai betul fiqa nih.gugr lutut akk.

p/s:yeay !da xde verification.yahoo!

aku HaniAsyira said...

wah,, mang terbaik lah df... teringin gak nak tampar org sekali.. hee~~

nur said...

huhu.. nakalnya DF ni.. huhuhu..
pepon.. selalunya yang xberapa nak baik dengan kita tu lah kawan baik kita sebenarnya... hahaha..
best betul kes DF kali ni.. huhu

Aien Nia said...

ayoyo ..darjah 2 3 dah tampar orang dah ..Aien baek jew mase skolah rendah ..hehe *masuk bakul angkat sendiri

aryes coulborn said...

hahah..agak gangster jugak la..meyh sini gangster ngn ery plak xD

Syamira Yahya said...

uish ganas jugak DF ni ye, smpai tampar anak org. .hehe ^^

ok la tu, akhirnye jd kawan. .hee :)

Detective Fiqa said...

Aien : haha. awak salah baca tuu. =.= hehehe takpelahh :D cool je lerr :P

Cik Kay Jue said...

wah2.. memang nakal.. tapi dari situ la persahabatan tercipta. klakar la.. df.. memang berani.. hehe.. :)

^_^ Zaza Nur Iman said...

wah2 df..dasyat :)

Cik Atien said...

jangan nakal - nakal taw DF. HIHI

aisya said...

masa darjah 4 pernah baling pemadam papan hitam kat sorg budak laki ni.. sampai berdarah kening, nasib baik xkena mata..

shar90 said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Amanina said...

hehe, nakal betul.
nak blog dipromte selama seminggu? jom ke blog sy

walking petang sini, nak blog awak di promote tak? jom ke blog sy :)

http://amaninajailani.blogspot.com/2012/03/freebies-scratch-background-nak-blog.html

love Hằng said...

njce blog


pl, visit my blog http://www.manhham.co.cc/

Zakaria's daughter said...

df lu kire okay lagikk buat kes cm gituu,
agagaga.

Jeremy said...

Hello... glad to visit here again. Smile!!!
Drain Camera

nazhirah mohmmad said...

hahaha buat cik hk gelak je bila baca :D

Noraim said...

amboi boleh tahan jugak ye df ni kat sekolah. hihi.

yad'z said...

ayoookkk.. budak comel ni garang rupenyee.. hahahaa.. perangai macam kak RAN lah.. sesuai sangat. hiks.

zulhilmi tempoyak said...

mohon pukul je org..

EyA edamanhatiku said...

hahak chibi gangster.. p hrap jan trus wat jhat tao dik