File 156 : Kes Menitis Air Mutiara

ASSALAMUALAIKUM....

kali ini kes menitis air mutiara.

Df cuma nak cerita kalau Df tengok or watching anime ni
mesti menitis air mutiara 
hahaha

menitislah sangatkan.

hello menitis air mutiara bukan hanya untuk anime sedih jee
Kelakar pun sama yee.

sepanjang Df tengok anime sampai menitis air matakan

first, Detective Conan


Sedih bila conan sedih 
I pun sedih samaa 

Second, Kuroko no Basket

Df kenal ini anime dari cik MISAKI
Df tanya dia apa perbezaan cerita KNB dengan Slam DUNK

Ternyata anime ni memang best !
plus menitis air mutiara apabila kuroko buat lawak
tapi ada SAD moment juga


Third, Tokyo Ghoul 

anime ni like a zombie
makan makan orang 
tapi bezanya apabila ghoul ni makan orang, kuasa dia bertambah
cerita ni banyak sedih dari happy

sebabnya kehilangan orang tersayang.
serius sedih 



Fourth, FREE !

anime ni tentang berenang 
mostly kelakar plus sedih apabila masuk moment tentang kawan dia 


Last, Haikyuu !

anime tentang bola tampar. 
Df kebanyakannya gelak 
serius kelakar.
best sangat,!
sekarang tengah tunggu season 2
sementara tunggu layan KNB season 3
hahaha :D


apa yang Df suka anime anime ni
kebanyakannya moral sangat deep

anime anime ni banyak content 
tentang persahabatan dan semangat kuat

walaupun mengalami kegagalan sekali
tapi semangat itu kena ada !

daripada layan cintan better anime. kbai. hahaha

10 comments:

Aisya A. said...

dulu tengok gak anime. tp skrg ni fairy tail je yg tinggal. hehe. lain2 dah tertengok dah. bace ni mcm nk tgk anime balik la plak.

Kiera Rashid said...

Begitu dasyat kes ini. Huhuhu
Peminat tegar anime yeh... :D

Nadratul Syazwana said...

Alolo anime apa yang sedih tu Fiqa T-T Alahai haha Nad tak minat sgt anime

Nabihah Arrose said...

wah,anime :-)
dulu kita suka tengok conan.

Gee Lion said...

Problem dgn kak gee ni, kak gee suka layan citer anime yg ada ghost2 je.
Dulu pernah layan citer Ghost ape tah tajuk dia, tapi tak best ending sebab mcm tergantung gitu. Sekarang ni, cerita anime hantu mana yg best haaa DF?

Yg list anime kat atas tu, Det.Conan je kak gee layan. Tapi dapat raselah kesedihan di hati Conan tu.. especially bila Ran.. hurmmm.. bilalah agaknya rahsia nak terbongkar? Ke dah terbongkat & kak Gee ketinggalan keteapi? Huhu

cEro said...

Hai.
Kalau ikutkan, banyak sebenarnya anime yang aku tengok sampai menitiskan airmata.
Tapi paling ingat sekali dlm Naruto masa dia baru tahu Jiraiya mati, masa dia duduk atas bangku bawah lampu tepi jalan sambil pegang aiskrim potong tu...

Yowanda Erlangga said...

Follower ke #1090, Follow back blog aku ya :)http://typepedia.blogspot.com/

Zierwa Zainal said...

zz suke conan je lah.. mse part tu kalau x silap ayat shinichi time tu best gile. :)

fadh leyanie said...

Ingatkan apa yg sedih tadi..tentang anime rupanya..

Izzati Amira said...

amboi. kes menitis air mata sebab tengok anime rupanya.. hehe