File 161 : Kes Expectation

ASSALAMUALAIKUM...

konnichiwaa minna !

Maaf sebab dah nak dekat dua bulan eh over rasanya tak update.
*sambil tebas habuk

Yelah bulan puasa Df dah busy
bulan raya jangan cakap
ramai yang menyerang. 

Okay, now 
nak bercerita ni.


Hah nampak tak ?. *buku tu
Pada mulanya Df jenis yang baca yang takde tumpuan sangat, jarang berimaginasi terhadap buku buku.

Tapi selepas skodeng novel sejarah Islam ini.
Woww. My expectation was changed!

Buku Novel ni sangat bagus dan sesuai dibaca oleh semua orang. 
sebabnya buku ni dapat memberi gambaran pada zaman kegemilangan Imam Syafiee.
banyak pengajaran yang kita dapat.

Jomlah tukar novel cinta kepada novel sejarah Islam.
tak rugi pun malah bertambah ilmu kita 😊.

Hopefully, 
kalau takda buku ni lagi, pergilah beli. 
tak mahal , harga berpatutan. 

okay Df nak sambung baca.

" sekiranya orang yang bahagia kerana ilmunya, inilah orangnya"
sambil Imam Malik menunjuk ke arah Imam Syafiee. 


#HijrahHaura #Nasihat #Muhasabahdiri 

10 comments:

Ika said...

Tq share. :)

cEro said...

Setuju sangat kalau kita tukar novel cinta kepada novel sejarah islam.
Novel cinta sekarang macam dah banyak sangat dah di luar kawalan, semua target nak jaja cerita jadi siri TV sehinggakan nilai2 yg patut disampaikan tak tersampai dgn berkesan :(

cweet pinky said...

membalas kunjungan, hehehe ~ lama tak singgah kat blog fav CP nih, hahahaha~ rare sebab banyak karakter detektif conan, hehehe

NuSaNa NoSa 91 said...

buku karangan abdul latip talib memang best.. cuba baca kisah 3 imam yang lain dan tokoh-tokoh Islam yang lain pulak.. memang berbaloi.. ^_^

anajingga said...

pertama kali jumpa blog comel dec conan ,uniknya :) was here dari anajingga.com

Aisya Ahamad said...

Mcm best je ni. Hehe

Cikk Mimin said...

macam menarik buku ni..

ana fatihah said...

Good job!
Iqra'. Jom sama2 kita luaskan pengetahuan dgn membaca.
In shaa Allah. :)

sofie adie said...

thanks for sharing sis! :)

Nabila Syifa said...

nice.jemput ke blog i jugak